Реклама / Ads
0| 2396 |08.09.2024 НОВИНИ

"Хизбула" предприе ракетен бараж срещу град в Израел

.
Източник: БГНЕС
Щети бяха нанесени в северния израелски град Кирят Шмона, след като ливанската групировка "Хизбула" предприе ракетен бараж срещу населеното място, съобщиха световните агенции.
 

Междувременно бе съобщено, че вторият човек в йерархията на палестинската групировка Хамас е бил ликвидиран в северната част на ивицата Газа. 

 

Сирените за въздушна тревога се включиха в няколко града в северната част на Израел най-малко три пъти тази нощ. Местни медии посочват, че това е относително необичайно и обикновено свидетелства за ескалиращо напрежение в региона. Десетки ракети са били изстреляни към град Кирят Шмона, от които най-малко две са попаднали в границите на града и са нанесли щети, но няма ранени. Останалите са били свалени или са паднали в необитаеми райони.





"Хизбула" пое отговорност за нападенията, като изтъкна, че те са отмъщение за по-ранен израелски удар по Ливан, при който са загинали трима служители на спешните служби. По-рано, израелските сили нанесоха удари по няколко района в южната част на Ливан.  

 

Междувременно стана ясно, че полковник Мурси, заместник ръководител на гражданската защита в северната част на Ивицата Газа, е бил убит, заедно с членове на семейството си, при израелска бомбардировка в района на бежанския лагер Джабалия. Израелските военни все още не са коментирали случая.

 

А йеменските бунтовници хути твърдят, че са свалили американски дрон над територията на страната.





Снощи в различни градове на израелската държава се проведоха станалите традиционни протестни демонстрации с настояване правителството на министър-председателя Бенямин Нетаняху да сключи сделка за връщането на останалите 97 заложници, държани от Хамас в Газа, и приключване на войната. Около 750 000 души са участвали в демонстрациите, като според организаторите само в Тел Авив са били половин милион.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2301 |08.09.2024 Отбелязваме Рождество Богородично . 2| 2408 |08.09.2024 ISW: Русия и Украйна очакват есенно-зимните предизвикателства на фронта . 0| 2201 |08.09.2024 Слънчева неделя, температурите до 30 градуса . 4| 2639 |07.09.2024 И двете ДПС-та възразяват срещу указанията на ЦИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads