Реклама / Ads
7| 2747 |05.06.2023 НОВИНИ

Ходорковски към българите: Пропутинска партия значи профашистка партия

.
Ако някой в момента иска да се нарече пропутинска партия в България, то той казва за себе си: "Аз съм профашистка партия". И това трябва да си го кажем абсолютно еднозначно.
 

Това заяви пред Българското национално радио бившият магнат Михаил Ходоровски. 

Коментарът си той направи в Брюксел, където Ходоровски присъства на срещата на руската демократична опозиция в Европейския парламент, която се провежда днес и утре. 

 

Ходорковски прекарва 10 години от живота си в руски затвор след присъда за данъчни престъпления и е един от гласовете на опозицията в Руската федерация. Счита се, че присъдата му е била политически мотивирана.

 

“Хич не ми харесва, когато се прави аналогия между проруския режим и почитателите на Путин, защото чудесно си представям проруска партия в България и чудесно разбирам една пробългарска руска партия, тъй като винаги сме били в едно културно пространство. Путин е друга работа - не трябва да се казва, че той е проруски, това е продиктаторска партия. Ако трябва да бъдем по-конкретни и да кажем какъв тип е тази диктатура - това е профашистка партия. Ако някой в момента иска да се нарече пропутинска партия в България, то той казва за себе си: "Аз съм профашистка партия". И това трябва да си го кажем абсолютно еднозначно”, заяви той в отговор на въпрос какво би казал на хората, които вярват на партия “Възраждане” и симпатизират на руския президент Владимир Путин. 

 

По думите му след руския президент Русия ще бъде “страна на разрухата”. 

 

“Колкото по-дълго Путин е на власт, толкова по-голяма е вероятността Русия да се превърне в бойно поле, на което после ще се роди нов диктатор, и така пак ще започне целия път отново. Отначало ще бъде разруха, затова след Путин Русия ще бъде нещо, което ще изисква огромни усилия. И, разбира се, тези огромни усилия ще могат да реализират хора, които днес са на възраст между 30 и 40 години”, допълни Ходорковски. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5018 |09.04.2023 Владимир Левчев: ”Възраждане” е пропутинска партия, която иска излизане от ЕС и НАТО . 6| 3821 |21.02.2023 Ходорковски: Путин ще започне и нова война срещу Украйна. Трудно може да се гарантира мир на Киев . 3| 11557 |05.10.2022 Михаил Ходорковски: Настъпи критичният момент за Украйна . 3| 2900 |27.09.2022 Външно зове българите: Напуснете Русия веднага!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads