Реклама / Ads
0| 12017 |10.04.2022 НОВИНИ

Ходорковски: Умря единият, ще умре и другият

.
Путин и Жириновски
По повод смъртта на руския политик Жириновски, бизнесменът Михаил Ходорковски публикува снимка в Инстаграм на популярния националист с президента Владимир Путин. Под нея Ходорковски написа: Единият умря, ще умре и другият. Невероятно е колко възторжени коментари предизвика този текст… Черен хумор? Надежда?
 

Милионерът и собственик на „Юкос“, някогашен приятел на Путин, впоследствие негов критик, което му коства 10 години в затвора и три опита за убийство Ходорковски пише още: Официалната страница на Кабаева (Алина Кабаева считана за тайната любовница на Путин, от която има извънбрачни деца, живееща в Швейцария, срещу която също бяха обявени санкции) в сайта на „Националната Медийна Група“ изчезна веднага след призивите да въвеждане на санкции срещу нея. Путин пак изпревари всички и скри любовницата си милиардерка

 

***

Един от най-известните руски журналисти, тв водещ и документалист Александър Невзоров, автор на култовото предаване „600 секунди“ написа: „Познавам войните много добре. Всяка война има своята Буча – това е неизбежно. Всички войни се състоят от едни и същи детайли: мародерства, изнасилвания, миризма на лайна, дизелово гориво, екзекуции, грабежи, трупове и малко престрелки. Това е супата, в която се вари всяка война. Иначе не става. Руската общественост припадна с вопъл "фалшификат". Разбираемо е. Възпитана върху пропагандната лъжливост на съветското кино, върху шедьовъра на пропагандата "Василий Тьоркин", тя беше убедена, че и да има някой способен на това, то това не е руският войник“.

 

И още: Прочетете мемоари на ветерани от съветскo време. Така например Леонид Рабичев в книгата си "Войната всичко ще заличи" подробно описва поведението на руските войници в освободена Германия. Същите тези воини-освободители.

"Нашите танкисти, пехотинци, артилеристи, свързочници ги настигнаха, блъснаха настрани старците и нападнаха хиляди жени и момичета... Жени, майки и дъщери, лежат отдясно и отляво по магистралата и пред всяка стои кикотеща се армада от мъже със свалени панталони. Тези, които губят кръв и съзнание са извлечени настрани, децата, които се втурват да им помогнат, са застреляни".

Слушайте, слушайте, това са мемоарите на ветеран, награден с орден“. ("Пред всяка жена стои кикотеща се армада от мъже със свалени панталони“, Невзоров, „clubz.bg“)

 

Без коментар...

 

***

Припомняме цитат от изказване на Владимир Путин от март 2021 година: "Войната е донесла на хората толкова мъка, че е невъзможно да останеш безразличен. И няма прошка за тези, които кроят агресивни планове“.
Дни преди нахлуването на руската армия в Украйна Путин казва: "Мирът, това е сигурност и работеща икономика за благото на хората“.

И отново думи на Путин: "Ако допуснем юмручното право да възтържествува, нито една страна в света няма да се чувства в безопасност“.

Ден преди началото на войната Путин чупи всички рекорди по фарисейщина с думите: "Някои наши съседи се чувстват застрашени. Не разбирам – на какво основание?“ Няколко часа по-късно нарежда нахлуване в Украйна…

 

***

Ходорковски: Прави са хората, че путинският елит е като златните тоалетни чинии в техните домове и вили: отвън блясък и разкош, а вътре лайна.


.

Проклет срам! Синя риза и жълта вратовръзка...

 

***

Новина от последния час: Популярен шампион в зимните спортове от Беларус е станал партизанин в един от нелегалните отряди, които атакуват и саботират руски военни части на територията на Беларус.  

 

Подборка: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9136 |05.04.2022 Експертът Пламен Димитров: Лебедова песен на Русия в енергетиката! Северен поток 2 умря, преди да заработи . 0| 3910 |02.03.2022 Ходорковски: Руските олигарси могат да повлияят на Путин да спре братоубийствената война . 38| 46384 |29.01.2022 Хубава събота: Теменужка вие на умряло, други съскат за война между Радев и Петков . 7| 4045 |24.01.2022 Анализатор: В преговорите САЩ-Русия Украйна е в ролята на умрял кон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads