Реклама / Ads
53| 11845 |27.05.2024 НОВИНИ

Те честват 500 хиляди „герои“! Мъртъвци на цената на китайска кафеварка изпълват ферми за трупове

.
Наздраве за "юбилея"...
500 хиляди мъртви руснаци. 500 хиляди трупа на сметката на Путин. 500 хиляди обяда за лешояди, чакали и псета. 500 000 на тор. За Кремълската пропаганда това са петстотин хиляди герои „паднали в защита на Родината“. За 500 хиляди семейства и за милиони руснаци това са бащи, съпрузи, братя, приятели, колеги, съседи, любовници, партньори по чашка…
 

Всички помним, че на 24 февруари 2022 г. в Русия се включи голям, огромен брояч, който да отчита загиналите във войната срещу Украйна. Този броят се завъртя и заскърца зловещо, отчитайки труп след труп, труп след труп. През изминалата нощ на екрана на този брояч се появи цифрата 500 хиляди. Цифрата е юбилейна, но едва ли ще се чества с шампанско, както 500-хилядният пасажер на авиолинии или посетител в МОЛ. На труповете няма да връчат весело балонче или сокоизтисквачка. Руският труп е с полуотворено едно око, взряно в небесата, търсейки руската прокълнатост, - заявява в Ютуб известният руски журналист и тв водещ Александър Невзоров.

 

Прибавете към половинмилионните трупове над 600 000 ранени и инвалиди.

 

Колкото до загиналите, според неофициална статистика (официална от Кремъл и руското военно министерство няма) на медии, военни блогъри и експерти само една трета от всички загинали вероятно са погребани нормално. Останалите две трети гният някъде в чужди земи и са храна за хищници.

 

Руските управляващи начело с Путин създадоха най-голямата в света ферма за трупове на открито. Но не с научни цели, а заради интересите на един диктатор и олигархичното му обкръжение, откраднали милиарди от армията, по признанията на самия главатар на шайката.

 

Днес Путин говори за мирни преговори, но без никакви условия от страна на Украйна.

 

Българският п резидент Румен Радев, кандидати за депутати и прокремълски медии непрекъснато повтарят, че са за мир. Украйна трябвало да спре съпротивата и да приеме руските условия. Така нямало да има нови хиляди жертви.

 

Чуйте ги само: Мир означавало жертвата да моли агресора-насилник да вземе каквото му харесва от Украйна, да остави войските си в завладените с огън и кръв парчета земя и да назначи свои хора да управляват страната. Само това – нищо повече.

Благородно, нали? Днес две каки в студиото на бТВ грачеха като московски врани колко справедливо било това.

 

На такива трябва периодично да им се напомнят някои важни за всяко живо същество неща.

 

Например: Веднага след смъртта на човек кръвта спира да циркулира в тялото и кислородът, който участва във всички жизненоважни процеси, вече не прониква в тъканите. В този момент клетките започват да изпитват кислороден глад, което е начало на процеса, известен като автолиза. С други думи започва самосмилане, което се случва първо в богатия на ензими черен дроб, а след това и в други органи. Клетките и тъканите под действието на собствените си хидролитни ензими започват да се разтварят, структурните молекули се разрушават.

След смъртта на човек телесната температура постепенно се понижава до атмосферни стойности (тялото се охлажда с около 0,8 градуса по Целзий на час), последвано от мортис. Все пак кислородът вече не участва в образуването на аденозинтрифосфорна киселина (АТК), която е от голямо значение в метаболизма на енергията и веществата в организма. АТК вече не се хидролизира с калций и йоните му се придвижват от междуклетъчната течност към набраздените мускули, поради което се стига до контракция.

В първите часове след смъртта на тялото на човек мускулите му се отпускат и стават меки. Rigor mortis обикновено се развива от два до пет часа след смъртта и до края на първия ден обхваща всички мускули. Те постепенно стават плътни, свиват се и губят еластичност. Ставите са фиксирани в състояние на неподвижност. Rigor mortis се развива в определена последователност: първо мускулите на главата, след това на врата, предните крайници, трупната част, задните крайници. Мускулите на флексорите са по-мощни от мускулите на екстензорите, така че тялото не огъва напълно горните крайници в лакътните стави, ръцете са наполовина притиснати, долните крайници също са полусгънати в тазобедрените и коленните стави. Rigor mortis продължава до два или три дни и след това изчезва в същата последователност, в която се появява. И тогава започва ензимното разлагане.

След смъртта на човешкото тяло, имунната му система спира да работи, бактериите и микробите, с които тялото просто гъмжи през живота, вече не са задържани от никого и свободно пътуват из него. Повечето от „жителите” са в храносмилателната система, оттам започва техният „банкет”. Първо, бактериите бавно абсорбират червата, хранейки се с химическия „бульон“, изтичащ от клетките, след което преминават към околните тъкани.

Ако тялото на човек след смъртта е на сухо, проветриво място за дълго време, тогава тъканите започват бързо да губят влага и изсъхват - настъпва един вид естествена мумификация. Трупът губи до 9/10 от първоначалната си маса, намалява обема, кожата става плътна, придобива кафеникаво-кафяв цвят, вътрешните органи се свиват и изсъхват.

Приблизително 20 часа след смъртта на човек тялото започва да се разлага - бактериите достигат до черния дроб и след още два дни, се разпространят в тялото. От този момент смъртта започва вече на молекулярно ниво: тъканите на тялото напълно се разпадат, превръщайки се в газове и течности. Постепенно налягането на газовете се натрупва в тялото, те започват да излизат от дупките на тялото. Понякога налягането е толкова високо, че коремната кухина се спуква. В този момент разлагащият се организъм започва да взаимодейства с околната среда, привличайки вниманието на външни микроби, микроорганизми, насекоми и всякакви други. Така екосистемата на трупа престава да бъде ограничена от собственото му тяло и започва дългосрочен активен химически и хранителен обмен - разлагане, в резултат на което остава само костна тъкан.

 

Всички тези процеси са съпроводени от страшна воня.

 

Неприятно описание. Но всичко това се случва с хиляди трупове на млади и хора на средна възраст, избити някъде по украинските полета. Предимно руски, но и украински са жертвите. Докато въпросните дами-миротворци и други кандидати за място в политиката, подкрепящи Путин и Радев, се кипрят в салони за красота, мерят скъпи тоалети за пред камерите, подбират бижута за хиляди евро, обувки Louis Vuitton, мерят вратовръзки Calvin Klein цели полета на фронта се превръщат във ферми за трупове на открито. И там се разлагат млади физици, математици, поети, наемници, серийни убийци и изнасилвачи, амнистирани от Путин, студенти, компютърни инженери, художници, музиканти, миньори, строители, лекари, икономисти…

 

Всички те оказали се там заради прищевките на един варварин, на който не му стигат 17,2 млн кв/км територия, но иска да отнеме от друга, независима страна. За всеки 70 см украинска земя загива по един руски военнослужещ. Евентуалното изгаряне на един труп в мобилните крематориуми, струва колкото една нова китайска кафеварка или дамска рокля от средна ръка конфекция.

 

Юбилейни 500 хиляди трупа.

 

И говорите за мир? Мир, за който жертвите да се молят на сатрапа-масов убиец? Ръкопляскате на руското правителство, което дари бяла Лада на семейство, което изгуби и двамата си сина? На съпругите и майките на руски трупове дариха по кожено палто…

 

Путин обаче няма да спре дотук. Той е стахановец (на името на Алексей Стаханов, който през 30-е години на м.в. преизпълнявал ударно нормите в мината) по производство на мъртъвци. За него е без значение колко още трупове ще се разпадат в танкове, окопи или по полето. Колко още цивилни украинци ще бъдат избити, насилени, изгорени. Той има план и този план предвижда пълното унищожение на цяла Украйна. След това и на други страни.

А руският патриарх Кирил, а иначе полковник Гундяев от КГБ, обеща на руските мъже, че като загинат на фронта Господ ще им опрости всички грехове. Кремъл пък ще ги обяви за герои. Умирайте, момчета, щасливи, че за вас се грижат диктатор и патриарх. Каква чест.

 

Българските путинофили би трябвало ужасно да се срамуват.

 

Би трябвало да замълчат, дявол да го вземе!

 

Но заповедта е друга…

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2521 |27.05.2024 Рустем Умеров в София: Украйна се нуждае от повече ПВО . 9| 2960 |27.05.2024 Поптодорова: Путин е насочен към това Зеленски да бъде напълно пренебрегнат като президент . 4| 8219 |27.05.2024 Васил Върбанов: В нашия 24 МИР вече месец всеки ден има протести. Имам два въпроса към сините кандидат-депутати . 0| 2555 |27.05.2024 "Тактики от сивата зона": Китай иска да изтощи военните сили на Тайван

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads