Реклама / Ads
33| 11199 |10.07.2020 НОВИНИ

Хора от ГЕРБ, помислете в автобусите!

.
Автобусите тръгват. Членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна ще бъдат докарани в София. Ще се изправят като юмрюк да защитят правителството и Бойко Борисов. Били длъжни да го направят, убеждават ги активистите и партийни началници.
 

Къде отивате, хора от ГЕРБ? Да се изправите срещу хилядите, които снощи протестираха срещу корупцията и мафията? Всички българи искаме да живеем в нормална държава, където върховенството на закона не е само лозунг, а правосъдието е независимо. Много ли е? Забравихте ли, че два и половина милиона нашенци напуснаха, прокудени от лоша среда и липса на бъдеще.

 

Хора от ГЕРБ, България всяка година губи от корупция 11 милиарда евро. Това е една пета от БВП. Представете си ако тази корупция бъде намалена с 25-30% колко средства ще отидат за полезни неща? Попитайте тези, които ви товарят на автобусите, защо това не се случва.

 

Битката е срещу мафията, която се опитва да завладее цялата държава. Вие сте точно толкова жертви на беззаконията, кражбите и лъжите, колкото и всички останали. Отлично знаете, че от благините на властта се ползват приближените до централното и местните ръководства, а не най-умните и способните. Или се надявате покрай партията да си запазите работата? Или да получите повишение? Нали срещу това се борихме – да са важни възможностите, а не партийната препоръка.

 

Нима не виждате своеволията на прокуратурата? Не ви засягат? Засега. Нима не споделяте съмненията, че Ахмед Доган и Делян Пеевски са станали милионери по неясен и дори криминален начин? Протестът срещу тях не е етнически, защото не е насочен срещу ДПС и симпатизантите на движението, а срещу корумпирани политици. Мюсюлманите много добре знаят кои са Пеевски, Доган, Данчо Ментата и още неколцина. Те само ползват марката ДПС като инструмент за облагодетелстване.

 

Вие сте членове и поддръжници на легитимна партия със структури в цялата страна. Печелите избори, управлявате чрез правителство и местна власт. Къде сте чули в по света управляващите да протестират срещу опозицията? Подкрепяйте своите лидери, идеи и каузи. Но не подкрепяйте корумпираните във властта и разгула в прокуратурата. Не подкрепяйте раковото образование #Кой. После ще се срамувате.

 

Президентът Радев не е вашият враг. Той няма правомощия да разпределя икономически и финансови ресурси, не организира обществени поръчки, не командва министерства и агенции, нито митниците, НАП и КПКОНПИ, където има благодатна почва за корупция. Но е коректив. Конфликтът между него и премиера Борисов е инспириран от кръговете, които днес искат да използват вас като щит срещу  трупаното недоволство. Те ще останат в сянка, ще дърпат конците и ще гледат сеир. Приемате ли за нормално Доган да купи ТЕЦ-Варна за жълти стотинки? Да ползва замъци в София, на морето и къде ли още не, които се водят на подставени лица, а държавата да му осигурява охрана с нашите пари. Този извратен и мафиотизиран модел ли ще защитавате?

 

Искате да браните своето правителство - добре, но каква част от него е ваше? Министрите Владислав Горанов, Емил Караниколов, Кирил Ананиев, Николина Ангелкова (която вечеря с някои от най-големите ъндърграунд герои) на ГЕРБ ли са? Или на ДПС?

 

Мафията се опитва да използва потенциала на ГЕРБ. Внушава се, че спонтанните протести са платени, дирижирани отвън и незаконни. Но какви биха били мотивите на обикновени граждани, семейства с малки деца, студенти и дори ученици, заедно да скандират: „Долу мафията!“? Наистина ли мислите, че те мразят България? Майките с болни деца също ли? Неполучавалите вече седем месеца пенсиите си инвалиди и те ли са врагове, защото искат мизерните си пари? И защо винаги хората с власт са прави, а критикуващите винаги са лоши, подкупни и безродници?

 

Няма идеални управления и идеални държави. Но има граждански общества, които поставят граници, отвъд които никое управление не може да премине. Освен законови, тези граници са и морални. За вас Цвета Караянчева „проста кърджалийска п***а“ ли е, и ако „да“, защото търпите да е председател на Народното събрание? Ако не приемате, че е такава, защо мълчите?

 

Децата ви няма да разберат това пътуване с автобуси към София. Един ден няма да искате да ви питат за него.    

 

Не се оставяйте да ви превърнат в щит на Доган, Пеевски, Гешев и техния кръг, който погубва страната.

 

Изборът е ваш. Съзнателен избор.

 

Вкарват ни в нещо много грозно, което може да завърши много лошо.

 

Огнян Стефанов

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8676 |10.07.2020 Проф. Ивайло Дичев: Христо Иванов доказа, че държавата се управлява от тройна коалиция – ГЕРБ, ОП и ДПС . 18| 10455 |09.07.2020 Слави Трифонов: Търпението на хората явно е доста сериозно. Време е да спрем . 3| 4514 |09.07.2020 ”Системата ни убива”: Дариткова пропусна хората с увреждания. Доказа, че на държавата не й пука за тях . 10| 5528 |09.07.2020 ДАНС отне достъпа до секретна информация на хора от президентството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads