Реклама / Ads
28| 8742 |10.08.2021 НОВИНИ

Народ от наполеоновчета и хаджипенчовичета има светло бъдеще. Нищо друго

.
Изумително е как толкова малък народ ражда толкова много наполеоновчета! Политиката пръска нарцисизъм с дебита на Ниагарския водопад. Комплексирани кандидати обсаждат властта както Сюлейман Челеби Търново.
 

Някои от новите депутати, които допреди месеци се държаха като хъшове и бунтари на площада, днес пъчат гърди пред камери и микрофони, сякаш са оживели героите на Ст. Л. Костов, Алеко Константинов и Станислав Стратиев.

 

Какво ви става бе, хора? Нали зовяхте за свободно слово, свобода на мненията, плурализъм и право на мнение? Защо сега всеки, който каже нещо, което не ви харесва, го обявявате за враг? Не трябваше ли заедно да ударим крадците, лъжците и простаците, корупцията и свинщината?

 

Признавам, хванах се на приказките ви. Не за първи път правя това, но наистина мислех, че този път…  






И не е въпросът до Петър Илиев или някой друг центурион, устремил се към върха. Нито до „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ. Ние идваме!“. Вид предателство е, че тези партии не намериха сили и мъдрост да се коалират или поне да се обединят, за да изолират задълго, а още по-добре завинаги ГЕРБ с Борисов, ДПС на Пеевски, Данчо Ментата и Доган и да принудят БСП да да се опре на младите в партията, вместо да се кланя още на „чинията“ на Бузлуджа.

 

Но не. Наполеоновчетата, хитлерчетата и сталинчетата не дават. Те се мислят за колоси, фундаменти на историята и величави управници като Цезар, при условие да не ги убива Брут. Толкова са много, че на вратата към славата е истинско стълпотворение.

Но българската утроба е народила и армия от изкусни предатели, правнуци на дядо Въльо и Иванчо Хаджипенчович.

 

Ще се стъкми този кабинет, ако не той – друг и т.н. Ще ни управляват, ще бъдат като предишните, но под нови лозунги. Иска ни се за един живот да се оправят всичките ни кривици, но няма как да стане. Левски срещна стена и се разби в нея, а ние какво сме си представяли? Тези, които го предаваха, не предаваха просто един достоен мъж, а великата национална идея.

 

Иванчо Хаджипенчович подписал смъртната присъда на Дякона, после като депутат подписал Търновската конституция, купил си къща на метри от онова „бесило славно“, турил подписа си и за паметник на Левски. Изкусен мръсник, легендирал се като патриот. Това ли само умеем?

 

Такъв народ все някак оцелява. Векове. Гордеем се с умението му да оцелява, а не да се бори. Постоянно му обещават светло бъдеще и той всеки път чака това да се случи, някой да докара това светло бъдеще. Но все не стигат парите, пречат ни великите сили, съседите ни прецакват - целият свят ни пречи. Защото ни завижда, че сме най-умните, най-работливите и най-красивите. Имаме светло бъдеще, но нямаме нормално настояще.






Защо отново хем искаме, хем не сме дръзки да изринем модела на сатрапите Борисов, Пеевски, Гешев и пр., които предадоха светлата мечта да сме равноправни в семейството ЕС. Овъргаляха ни в подлите си далавери с кръгове в Москва, Анкара, Брюксел и Вашингтон. Предадоха и ограбиха всички българи за сметка на най-агресивните наполеоновчета и хаджипенчовичета.

 

Ето това не ми излиза от ума.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5024 |09.08.2021 Експерт: Народното събрание трябва да се уважава, не е подходящо да се ходи с дънки и сако! . 8| 3800 |09.08.2021 Борис Цветков: БСП не трябва да подкрепя предложения кабинет от „Има такъв народ“ . 20| 4903 |06.08.2021 Даниел Смилов: Защо ”Има такъв народ” прави всичко това? Три обяснения . 13| 4727 |06.08.2021 Корнелия Нинова: Има осем риска за България и народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads