Реклама / Ads
77| 9646 |18.12.2011 НОВИНИ

Хора на Трактора заплашвали: Ще разчленим детето ти!

.
Поредни разкрития за жестоки практики на бившия съветник от ДАНС Алексей Петров, основен обвиняем по делото “Октопод”, разкри тази сутрин по ТВ 7 Николай Динков. Той е бивш полицай и е сред основните защитени свидетели по мегаделото, което тръгна тази седмица.
 

 

Динков разказа зловещи истории. Бившият служител на ДАНС рекетирал много хора, като прибирал комсионни от 6 хил.700 лева от тях. Братът на съпругата му бил отвлечен по указания на Алексей Петров, като сред тези хора е имало и действащ полицай. След това семейството му започва да получава заплахи от същите тези хора. Янко Попов бил първият, който му се обадил със заплахи, че ще разчленят дето му.

Тогава ме включиха в Програмата за защитени свидетели през 2007 година. Аз настоявах за това и по-рано, но ми беше отказвано, с мотива, че там попадат хора, които имат отношение към дела от стопански характер, обясни Динков.

 

Той разказа, че срещу него има има 27 висящи дела. Но досега е осъден само по едно дело - на 4 години изпитателен срок и 2 години и 9 месеца затвор.

 

Смятам, че съвсем неправомерно съм осъден, тъй като става дума за частно-правни отношения. Но всъщност ситуацията в Плевенския окръжен съд е  нещо страшно. Там съдия ме питал на какъв адрес живея, а това е недопустимо, аз съм защитен свидетел. Но там казват, че на съдия се казва всичко. Да не говорим, че по време на едно от делата съдийката беше написала предварително обвинителния акт, преди въобще да бъде гледано.

 

Динков изрази огромното си разочарование от журналистите, като визира конкретно Маргарита Михнева и Сашо Диков.

 

Това, което направиха Михнева и Диков срещу моето семейство, е ужасно, не им прави чест. Миналата година Михнева започва да ме търси и  къде може да ме намери – естествено в родното ми село Крушовене. И представете си наглостта – в двора играе моето дете, баба му е отишла до магазина. Тя влиза без никой да я кани и започва да пита  сина ми какъв му е на него Николай Динков... А тя знае, че аз съм защитен свидетел, разказва с възмущение Динков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 9914 |15.12.2011 Бареков: Заради Трактора получих смъртна присъда . 36| 9395 |07.12.2011 Пл. Устинов: Трактора беше посредник между организираната престъпност и държавата . 16| 6623 |15.11.2011 Трактора източвал данни от МВР за рекет . 76| 7985 |13.11.2011 Ник Щайн и Трактора в дует разкриват политически убийства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads