Реклама / Ads
36| 9382 |07.12.2011 НОВИНИ

Пл. Устинов: Трактора беше посредник между организираната престъпност и държавата

.
Пламен Устинов
Властта на Ал. Петров се изразявала в събирането на компомати. "Октопода" и "Наглите" са били в тясна връзка, констатираха жертвите им. С парите от откупи сега се плащали скъпи адвокати, добавиха те и потвърдиха, че и досега ги заплашват и тормозят.
 

С парите, платени от нас, сега се наемат адвокати, които бранят тези, които отвлякоха сина ми, заяви по ТВ 7 една от жертвите на "Октопода" и на "Наглите" Катрин Маркова. Тя обясни, че не става дума за евтини адвокати.

На мен ми бяха предложени 10 000 лв, за да не свидетелствам и всеки месец да получавам някаква заплата, разказа друга жертва и роднина на Ал. Петров - Пламен Устинов. Групата на "Октопода" има връзка с групата на "Наглите" чрез Антон Петров-Хамстера, установи той. Устинов бил заплашван, накарали го пред адвокат да даде фалшиви показания. В неделя вечерта семейството на Устинов било нападнато. Свидетел потвърди, че нападателят Ангел, братовчед на Ал. Петров, заплашвал с брадва, че ще очисти всички от семейството. Тъстът на Устинов на свой ред заяви, че чул с ушите си закани, че Петров бил възложил нападението срещу заплащане. Пред ТВ 7 самият Ангел пък съобщи, че не познавал Петров, въпреки че са братовчеди. Впоследствие в репортаж на ТВ 7 се видя, че има и още заплашвани.

По първобитен начин изглежда, че се решават нещата в нашето село, а нападението над тъста ми  вероятно беше начин аз да сляза и да бъда пребит седмица преди делото, каза Устинов. Той разказа, че самият Ал. Петров му възлагал мокри поръчки, докато работел за него. Петров разговарял дълго с него и първо предложил да бъде отвлечен близък до Гриша Ганчев, но впоследствие се отказал от тази идея и поискал Ганчев направо да бъде "очистен". Устинов предупредил Ганчев, а известно време след това бил отвлечен и Ангел Бончев. Търсех и него да го предупредя, но не успях, каза Устинов.

Катрин Маркова разказа, че мъжът й не бил име, преди медиите да го направят такова. Набедили я за СИК-аджийка. "Наглите" решили, че след като починал мъжа й, можели да й отнемат всичко и за целта отвлекли сина й. Дори не знаели, че всъщност имуществото й е запорирано. Със сигурност за мен има вариант МВР да е закриляло извършителите, размиха всичко нарочно във времето и ако не беше сменено правителството, нямаше да стигнем дотук, каза Маркова. Според нея шапката над "Наглите" се появила малко по-късно, в началото те повече грешали.

Устинов също каза, че изглежда така, защото ставало дума за високо технологично ниво и високо покровителство. Поръчките, давани от "мозъка" на Октопода, били 3 отвличания - тези на бизнесмена Киров, на А. Бончев и на сина на Гунински. Властта на Ал. Петров се заключава само и изключително с това, че той борави с много компромати, събирани по времето на Филчев и после, когато отива в ДАНС. Страха на политиците и бизнесмените от тези компромати го прави силен. От встъпването на Филчев като главен прокурор двамата били неразделни, срещали се често в ресторант "Златния телец". Ал. Петров беше посредник между организираната престъпност и държавата, звеното между власт и пари. Петров вкара Р. Петков в капана със срещата на басейна "Спартак", продължи Устинов. Възможно е създаването на ДАНС да е целяло дискредитирането на Петков. Не е изключено Петров да е държал самия С. Станишев с някакви компромати, добави Устинов. За да си таен агент под прикритие, означава да не се различаваш от останалите хора, а Петров приличаше по-скоро на мафиотски бос, каза още той.

Това, което чувам, ми се струва като във филм, но явно в тази държава всичко е възможно, каза К. Маркова. Тук ни мачкат със страх, цял живот сме така, продължи тя. Затворите са пълни с идиоти, откраднали по една кокошка и един кон, а тези, които ни отвлякоха децата, ще лежат колкото тях, каза тя.

Frognews.bg напомня, че преди време беше учредено Гражданско движение за защита на жертвите на организираната престъпност „Св. Георги”, които настояват за ясни правила и тестове в закона, които гарантират защитата на жертвите.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5283 |03.12.2011 МВР: Няма връзка между запалените коли . 24| 5401 |24.11.2011 Хора лягали на релсите, за да спрат международен влак? . 20| 6532 |23.11.2011 Волен купил вила между Ница и Монако? . 19| 7763 |20.11.2011 Т. Тошев се колебае между "Власт", "Народ", "Преса" и "Трибун" за новия си вестник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads