Реклама / Ads
0| 4893 |29.06.2016 НОВИНИ

Хората на Божо Кравата манипулирали записи от камерите при престрелката в Слънчев бряг

.
Източник: Димитър Желязков-Очите
Хората на собственика на дискотека „4 you” Божидар Кузманов-Кравата опитали да манипулират записите от камерите в нощта на 8 юни, когато беше престрелката в заведението с хората на Митьо Очите. Това съобщи шефката на апелативната спецпрокуратура Даниела Попова. Записите са били скрити и после предадени на МВР от един от адвокатите на задържаните гардове на Кравата.
 

Но след експертиза е установено, че са  манипулирани. Според спецпрокуратурата това значело, че  по този начин се опитвали да докажат, че  са дейставили в условията на самозащита. 

Официално от спецпрокуратурата обявиха, че с обвинения за организирана престъпна група за рекет, наркотици, побои, палежи и унищожаване на вещи, са обвинени 10 души, като за тартор е посочен Божидар Кузманов, който се издирва заедно с още двама от бандата Данаил Петков и Марчо Марков. В ареста са останалите седем, като  Тодор Славков, Радослав Димитров и Георги Иванчев, които са привлечени като обвиняеми за убийство и за опит за убийство са вече привлечени и за участие и престъпления в организирана престъпна група.

„След посещението на ръководството на прокуратурата и ръководството на МВР и ГДБОП в Бургас бяха събрани множество доказателства, които доведоха до извода, че се касае за дейност на организирана престъпна група. Поради това делото към края на миналата седмица беше прието по компетентност от Специализираната прокуратура, тъй като бяха събрани данни за извършени престъпления именно от организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов, твърдят от спецпрокуратурата. По делото вече били разпитани множество свидетели, част от които очевидци на престъпленията на групата, а друга потърпевши от тях.

На порследните задържани за престрелката четирима души вчера в Слънчев бряг спецпрокуратурата ще иска постоянен арест от спецсъда.

Буди недоумение фактът, че нито един от хората на Димитър Желязков-Очите, нито самият той, няма обвинение дори за хулигинство, коментираха юристи.

Според твърденията на свидетели групата на Очите, говори се за над 30 души, е нахлула в заведението на Кравата въоржена с бухалки и брадви, за да троши ресторанта. Но никой от тях няма обвинение. Има ли чадър над Димитър Желязков в полицията и прокуратурата, питат експертите.
Ако някой има данни за политически чадър над Димитър Желязков, да бъде така добър да свидетелства, а не да говори в публичното пространство. Това призова пък главният секретар на МВР  Георги Костов .

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4576 |28.06.2016 МВР издирва Божо Кравата за втори път . 0| 4391 |28.06.2016 Арестуваха 7 души от бандата на Божо Кравата в Слънчев бряг . 10| 5554 |26.06.2016 Фандъкова: Новите трамваи и автобуси са по улиците, хората ги виждат . 3| 6683 |24.06.2016 В 17 общини незаконно прибират такси, прецакват поголовно хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads