Реклама / Ads
1| 4040 |22.06.2016 НОВИНИ

Хората на Кунева я бранят от БСП

.
Изказванията на БСП от последните няколко дни, свързани с реформата в сферата на образованието и с последните събития, са абсолютна лъжа. За нас поведението на БСП е ясна политическа манипулация и се вижда, че президентските избори за тях са на живот и смърт.
 
Това обяви депутатът от ДБГ Димитър Делчев във връзка с исканията на левицата образователният министър Меглена Кунева да подаде оставка. Те мотивират желанието си с обещанието ѝ да увеличи заплатите на учителите, което ден по-късно бе опровергано лично от премиера Бойко Борисов.
 
"За тях президентските избори е цената за тяхната реабилитация и за падащия им рейтинг. По тази причина са склонни на манипулации и лъжи за това какво се случва в образованието", убеден е Делчев.
 
По думите му социалистите вече започнали своята кампания с поднасяне на цветя пред паметника на Тодор Живков и затова нямало как да вземат на сериозно едни техни твърдения по отношение на качването на заплатите на учителите.
 
От БСП по време на управлението на Пламен Орешарски не били внесли нито един Закон за училищното и предучилищното образование. "Ако искат да представят себе си като активни борци за реформа в образованието, не им се получава", подчерта той.
 
Димитър Делчев обеща, че реформаторите ще продължават да настояват управленската програма и коалиционното споразумение да се изпълнява. В него е записано - в точка 8.1, че всяка година парите за образоване ще се увеличават поетапно с цел да се финансира системата и да заработи по-добре.
 
Колегата му Димитър Танев обясни, че разговорите за заплати минават през бюджета за следващата година.  "Предстои да бъде обсъдена идеята между политическите ръководства на партньорите какви ще бъдат средствата за всеки един сектор. Изказването на Меглена Кунева беше много коректно. Нормално е всеки министър да заяви желание да работи за това съответните системи да бъдат по-добре финансирани", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4025 |22.06.2016 Бойчев: Няма да подкрепим закона на Кунева . 5| 4915 |21.06.2016 Корнелия Нинова: Кунева да подаде оставка . 4| 6567 |20.06.2016 Само във Фрог: Двама от хората на Очите също стреляли в него . 11| 4112 |20.06.2016 Кадиев: Кунева излъга 12 000 учители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads