Реклама / Ads
24| 4899 |18.07.2020 НОВИНИ

Хората по площадите са все повече. Антиправителствените протести продължават

.
Източник: БГНЕС
За десети пореден ден площадите на големите и малки градове в страната ще се изпълнят с хора, които искат оставки на министър-председателя Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и цялото правителство. Българи се събират и в множество градове в чужбина. Гласът на младите хора, които искат промяна, бъдеще и по-добър живот е все по-ясен и все по-силен.
 

Прези изминали ден протестиращите на площада пред президентството започнаха да се събират около 18 ч. Протест започна и  пред Съдебната палата в 18:30 ч в София. От инициативата "Правосъдие за всеки" настояха за оставка на главния прокурор и реформи в съдебната система.   Демонстрантите бяха обединени  от  надслова "Свободата няма нужда от каскет". Чуха се искания и за оставка на правосъдния министър. Протестиращите настояват и за конституционни реформи.

 

Малко след това двата протеста се сляха.  Движението по централните булеварди "Цар Освободител" и "Княз Ал. Дондуков" беше блокирано към 20 ч. Точно в този час тръгна традиционното протестно шествие към площада пред Народното събрание и след това към Орлов мост.

 

Протестиращите отново настояха за оставка на цялото правителство и главния прокурор Иван Гешев с викове "Оставка" и "Мафия"

 

Част от шествието стигна пред Българската национална телевизия с искания  за оставката на генералния директор. Протестиращите твърдят, че откакто Емил Кошлуков е начело, доверието в обществената медия е паднало.

 

По-рано имаше и друг протест пред БНТ, на който бяха бившият дипломат Илиян Василев, бившият председател на СЕМ Мария Стоянова, членът на БОЕЦ Весислава Танчева, бивши журналисти от БНТ и граждани.

 

Синдикалните организации в БНТ излезе с декларация, в която се казва: Оставете БНТ на мира!

 

Малко след 22 часа бе пуснат химнът, с което бе даден край на протеста. Около 23 ч. хората вече се разотиваха от "триъгълника на властта".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5700 |16.07.2020 Политологът Д. Аврамов: Борисов каза на хората, че не ги чува и си продължава по пътя . 27| 5395 |16.07.2020 Борисов от джипа: Да видят хората какво се строи докато фигурантите фигурират . 2| 5338 |15.07.2020 ”Оставка” огласява площадите на все повече градове /снимки/ . 17| 6742 |15.07.2020 Ден 7 на протестите в София - хиляди се събират на площадите в страната/снимки/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads