Реклама / Ads
10| 5943 |14.10.2020 НОВИНИ

Ден 98: Площадът не отстъпва от искането за оставки на Борисов и Гешев /видео на живо/

.
Източник: БГНЕС
98 дни гражданското недоволство към управлението на премиера Бойко Борисов, правителството и главния прокурор Иван Гешев не стихва. За утре е насрочено V Велико народно въстание, в което участие ще вземат и четирима чуждестранни евродепутати. Очаква се най-масовия протест от началото на антиправителствените демонстрации.
 

Днешният протест в столицата започна по-рано. Още в 14:30 недоволни от управлението на страната се събраха пред Съдебната палата. Организатор бе  Инициатива "Правосъдие за всеки", а митингът бе под надслов "Правосъдие без каскет". Събралото се множество след това се насочи към "триъгълника на властта", където традиционно се събират протеситращите. Ораторите коментираха най-вече главния прокурор Иван Гешев, който днес бе изслушан в правната комисия на Народното събрание в продължение на 3 часа и половина.

 

Протестиращите обсъждаха изслушването на главния порукор Иван Гешев в правната комисия на Народното събрание, както и поисканата от БСП и ДПС оставка на председателката на парламента Цвета Караянчева.
Ораторите от трибуната попитаха защо двете партии, след като са опозиция, не искат и оставката на правителството.

 

За първи път утре към гражданското недоволство се присъединяват и студенти 

oт Юpидичecĸия фaĸyлтeт нa Coфийcĸия yнивepcитeт “Cв. Kлимeнт Oxpидcĸи” и oт дpyги виcши yчeбни зaвeдeния, излизaт нa пpoтecт. Те ще се съберат в 07:30 ч. пpeд cтълбитe нa глaвния вxoд нa СУ.

 

Към 20 часа протестиращите се събират в центъра на София. Движението по булевард „Цар Освободител“ бе блокирано, по булевард „Дондуков“ е нормално.

Вижте и чуйте какви призиви бяха отправени то трибуната на протеста:

 

 

Към 22 часа протестиращите по традиция блокираха за кратко Орлов мост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5321 |07.10.2020 Парламентът отхвърли искането за изслушване на Борисов за F-16 . 13| 5612 |02.10.2020 Прокурорите скочиха срещу съдиите: Искането за оставка на Иван Гешев е политическо . 9| 5185 |10.09.2020 КПКОНПИ отряза искането на правителството с един фиш да се налагат пътни глоби . 5| 6016 |27.08.2020 СГС отхвърли искането на прокуратурата за задържането на Камен Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads