Реклама / Ads
24| 9312 |15.03.2020 НОВИНИ

Хотелите на Роналдо станаха болници. Какво правят правителствена и ”звездите” тук?

.
Роналдо
Световната футболна звезда Кристиано Роналдо се включи по изключителен начин в борбата с коронавируса. Нападателят, подобрил десетки рекорди в спорта, преустрои хотелите си в Португалия във временни болници, където да бъдат настанявани и лекувани заразените от опасната болест.
 

Всички разходи по престоя и лечението на болните, медицинските процедури и заплащането на лекарите е поето от играча на „Ювентус“, съобщават световните медии.

 

Много важно в случая е, че стъпката е предприета без рекламен шум и ПР акции. Роналдо просто пуснал съобщение в социалните мрежи, в което призова да се следват стриктно инструкциите на медицинските институции.

 

"Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимание от всички нас. Обръщам се към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга света около нас", написа именитият спортист.

"Важно е да следваме съветите на Световната здравна организация и на правителствата за това как да се справим с настоящата ситуация. Защитата на човешкия живот трябва да бъде преди всичко друго", написа още Роналдо.

 

Постъпката на футболиста е добър пример за хората с финансови възможности у нас. Някои от тях засега се интересуват единствено от възможността да освободят своя бизнес, магазини и офиси от ограничителните мерки.

 

Кабинетът досега не казва нищо за ролята на Правителствена болница в борбата с коронавируса. Тя ще продължи ли да е луксозно здравно заведение за властта с неограничен ресурс или ще бъде достъпна и за обикновените хора, които имат нужда от медицинска помощ? Всички погледи са фокусирани върху държавните и общински болници, там екипите работят денонощно, но какво се случва в Правителствена и частните болници - не знаем.

Певицита Тони Димитрова вече даде пример с действията си да помага на хора, които нямат възможност да пазаруват или да си купят лекарства. Може би има и други примери, но т.нар. звезди, които дефилират по медиите засега се ограничават с даване на акъл. Башар Рахал пък призова да се повтарят филми с негово участие и на негови приятели по телевизията, да ги гледали зрителите като си стоят вкъщи...

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3675 |09.03.2020 Три катастрофи станаха в Кресненското дефиле . 0| 3999 |09.12.2019 3300 домакинства и фирми в столичния кв. ”Лозенец” останаха без ток заради строителна фирма . 2| 4773 |30.11.2019 Отново: Майките на деца с увреждания застанаха зад Бисер Петков . 0| 4158 |08.11.2019 4 000 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в столичния кв. Надежда останаха без електрозахранване заради строителна фирма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads