Реклама / Ads
0| 3454 |08.06.2022 НОВИНИ

Христанов за сагата на ГКПП “Кап. Андреево”: Глупости! Няма таен бизнесмен. Държавата си връща контрола, ще влязат милиони в хазната

.
Глупости са твърденията на собственика на ”Евролаб 201” Васил Димитров, че таен бизнесмен иска да превземе бизнеса му. Нашите намерения са да установим тройния слой на гранична сигурност като държавна функция и БАБХ да осъществява дейността там. Трайното решение е да се изгради лаборатория на място. Вече е определено помещението, ще се обяви обществена поръчка за до 5 милиона за покупка на оборудване. Ще се гарантират приходи за бюджета в размер на 50-60 млн. годишно. Това отговаря на въпроса защо е целият този натиск.
 

Това заяви пред bTV зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. 


Думите му са по повод разразилата се на ГКПП "Капитан Андреево" война с фитосанитарния контрол. 


Христанов заяви, че има заплахи за живота му и това е наложило решението на службите да му наложат охрана. Вероятно такава ще бъде предоставена на още едно лице, тъй като по думите на зам.-министъра "периметърът на заплашваните лица е увеличен". По думите му предупреждения са отправени към членове на министерството, изпълнителната власт и депутати. Отказа обаче да назове имената им. 

 

Христанов заяви, че е получил предложение за подкуп от половин милион месечно, но е отказал. Пари са предлагани и на други негови колеги, които са се колебаели дали да приемат. 


"Има един мит, че държавата е взела бизнеса на един беден човечец. Случилото се за последните месеци показва, че това няма как да е вярно. Да, ние се опитваме да възстановим държавността на границата и усилията ни се саботират. Всеки, който се опитва, бива “помолен” да не се меси", посочи Христанов. 


Вчера обаче пред ФрогНюз депутатът Владимир Маринов от групата на БСП, който посети ГКПП "Кап. Андреево" в петък “Капитан Андреево”, заедно с шефа на земеделската комисия Пламен Абровски и представители на "Продължаваме промяната" посочи, че е мит, че държавата си е върнала контрола, защото и преди, и сега, контролът се е осъществявал от БАБХ, включително и контролът на въпросната фирма. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3120 |03.06.2022 Събев с големи хвалби за Христанов и Бачийски. Били свършили „великолепна“ работа . 0| 3522 |03.06.2022 Абровски отива на ГКПП „Капитан Андреево“. Преди него „по спешност“ минава и министър Събев . 0| 6368 |01.06.2022 Рашков: Шегуваме се, че сме Министерство на всички работи, но нищо не можем да направим на ГКПП “Кап. Андреево” . 0| 35351 |31.05.2022 Шефът на легия “Антимафия”: 10 млн. лева подкуп е поискал олигарх и човек от властта от бивша фирма на ГКПП “Кап. Андреево”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads