Реклама / Ads
3| 3270 |05.10.2022 НОВИНИ

Христо Даскалов аут от шефското място в БАБХ, обвини ГЕРБ за отстраняването му /обновена/

.
Христо Даскалов Източник: БГНЕС
От днес Христо Даскалов е освободен от длъжността Изпълнителен директор на БАБХ. Това съобщиха на брифинг в Министерство на земеделието.
 

По думите на зам.-министъра на земеделието Крум Неделков Даскалов е нарушил изборното законодателство като се завръща на работа преди ЦИК да обяви поименно избраните депутати. След завръщането си той уволнява няколко служители на Агенцията по храните и назначава на тяхно място други. И още – Даскалов сключва „неправомерно“ анекс към договор с изтекъл срок на действие.

 

„След всички тези разпоредителни действия заминава на служебна командировка в Италия на разноски по проект на структура към БАБХ. За всички тези действия не е уведомен министърът на земеделието“, допълни Неделков.

 

Със заповед на министър-председателя за изпълнителен директор на Агенцията по храните е назначен Христо Вълчанов. До този момент той е изпълнявал длъжността зам.-изпълнителен директор, а от юли до януари 2022г. е бил изпълнителен директор на БАБХ. В периода от юли 2021 г. до януари 2022 г. той е бил изпълнителен директор на Агенцията. Дълги години е служител на териториални поделения в БАБХ, като е заемал и висши управленски позиции. Завършил е „Ветеринарна медицина“ в Тракийския университет в Стара Загора. Преминал е през различни допълнителни обучения, включително в Италия. 

 

Реакцията на Христо Даскалов не закъсня.

 

„Приятели и колеги,
Връщането на старите корупционни схеми започна още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да направят редовно правителство.

Преди малко със заповед на служебното правителство бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен директор отново е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази длъжност от юли до края на 2021 г. Това е човекът, който в края на 2021 година започна процедурата за нов 10-годишен договор с частна фирма на границата.

Знаете всички факти по случая Капитан Андреево. Знаете за заплахите, за опитите за подкупи, за черната кампания срещу всички нас, които „посегнахме“ на любимата фирма на Борисовата власт. Знаете за партийните функционери на ГЕРБ, свързани с фирмата на границата.

Знаете, че направихме всичко, за да спрем реставрацията на „Евролаб 2011“ на Капитан Андреево.

Това е отговорът на държавата.

Заедно с колегите от „Продължаваме промяната“ ще продължа да се боря вече от Народното събрание със схемите, които тровят и ограбват хората и които канализират огромен финансов ресурс за купуване на избори. Но уволнението ми е знак, че имаме нужда от цялата ваша подкрепа, за да не се върнем обратно в мрака, от който точно започнахме да излизаме!“, написа той на личната си страница във Фейсбук.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3572 |05.10.2022 Иво Христов в Страсбург: Икономически егоизъм държи България на прага на Шенген . 25| 3954 |05.10.2022 Иво Христов: Голямата опасност е създаването на коалиция на войната . 9| 6822 |04.10.2022 Проф. Иво Христов за изборите: Предстои ни ”Многострадална Геновева” в три действия, има развод между леви и лява партия . 4| 6009 |04.10.2022 Чолаков, ГЕРБ: Питайте Христо Иванов дали Радомир Чолаков е мафия, нямаме предвалителна нагласа за министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads