Реклама / Ads
8| 7713 |03.04.2018 НОВИНИ

Христо Христов: БСП унищожи 40% от архивите, 70% от досиетата са прочистени

.
Христо Христов
Вече всички разбираме и от досиета, не само от футбол и политика. По тази тема не може да се подхожда еднострачиво. Има класичски прочистени досиета. През 1989-1990 г. БСП унищожава 40% от архивите. И това е свързано не с националната сигурност, а с партийната сигурност. Това каза експертът Христо Христов по бТВ в коментар за разкритото досие на Юлия Кръстева.
 
Всички документи са със съветничество на Кремъл. Като идва промяната,  те  пак искат да контролират агентурния апарат, добави той.

Има ли картонче, има прочистени неща. Има си устройствени актове на ДС. Има предложение за вербовка, план за вербовка. Това не е да си пиеш кафето. Всичко е програмирано. Има доклад за извършена вербовка. Всяко 7-о или 8-о досие е само с картон и бланка, без същинските документи. В делата няма основната информация, така крият истината" допълни журналистът. Прочиства се, за да се скрие истината, истинските контакти, обясни той.

В досието "Гоце" има 21 страници. Вътре няма сведения. Пише че е предал доклад, но този доклад го няма. Не може да четем досиетата по политическа принадлежност. Това е вредно, каза още Христов.

Около 1 млн. са били по регистрация досиетата на агентите на ДС, каза  другият участник в предаването Евтим Костадинов, шеф на Комисията по досиетата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4708 |12.03.2018 Специализираният съд ще заседава по делото срещу Даниел Митов и Христо Ангеличин . 0| 5439 |01.03.2018 Милка Христова: СО се измъква от делото срещу цената на билета от 1,60 с нова Наредба . 3| 4954 |16.02.2018 Унищожиха и ограбиха жп-прелез между Ловеч и Троян, застрашиха движението на влаковете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads