Реклама / Ads
13| 5592 |27.10.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: В далаверата с Пловдивския панаир се преплитат биографиите на Гергов и Цацаров

.
Христо Иванов
В далаверата с прилапването на Пловдивския панаир се преплитат биографиите на Георги Гергов и Сотир Цацаров и тази история е емблематична за цялата история на българския мафиотски преход. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в живо включване от Варна.
 

Той участва в протест пред сградата на общината, където трябваше днес да се гласува предложение на кмета Иван Портних за апортиране на акциите на община Варна в Пловдивския панаир. В крайна сметка точката беше отложена.

Ако акциите бъдат прехвърлени на дружеството на Георги Гергов “Пълдин Туристинвест” АД ще стане собственик на 79.3% от „Международен панаир Пловдив“ АД - дял, осигуряващ му квалифицирано мнозинство при вземането на решения.

 

“Гергов е емблематична фигура на българското задкулисие и далаверата с прилапването на Пловдивския панаир е емблематична за цялата история на българския мафиотски криминален преход. Тази история така през нея се преплитат биографиите на Георги Гергов и на Сотир Цацаров и дава контекст на въпроса откъде се появи Цацаров, за да оглави прокуратурата. Защо сега Цацаров като председател на комисията за борба с корупцията си затваря очите за всичко, което се случва?”, каза Иванов.

 

Христо Иванов припомни, че Цацаров като главен прокурор беше част от “ЦУМ-гейт”, който се разви именно в друга емблематична сграда с национално значение, попаднала под контрола на Гергов.

“Всичко това е част от черната дупка Георги Гергов и черната дупка на българския преход. Сега те се опитват за пореден път в продължение на години да продължават с опита да прилапат остатъчния дял на държавата в Пловдивския панаир”, каза той и обяви, че протестите срещу сделката ще продължат. 

 

През 2017 г. Варненският общински съвет решава да върне тези акции на държавата, което не се е случило до днес.

“Акциите са на държавата, на Министерството на икономиката. Решението на общинския съвет не е изпълнено. В министерството на икономиката се оказа, че няма абсолютно никаква следа по отношение на това взето решение”, заяви депутатът в последното Народно събрание Стела Николова, която е номер 3 в листата на “Демократична България” във Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3135 |26.10.2021 Милка Христова: Безотговорнo е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“ . 26| 4336 |24.10.2021 Доц. Христо Хинков: Топим се по-бързо от снежна топка. Политическата класа е изключително недостойна . 1| 3317 |19.10.2021 Иво Христов: Дийпфейк технологията застрашава личната ни свобода и демокрацията . 18| 3312 |18.10.2021 Проф. Христо Пимпирев с призив: „Ваксинирайте се срещу COVID-19, спасете живот!” /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads