Реклама / Ads
1| 3161 |12.01.2023 НОВИНИ

ПП и ДБ предлагат временна парламентарна комисия за Пловдивския панаир

.
Източник: личен архив
"Демократична България" (ДБ) и "Продължаваме Промяната" (ПП) внасят искане за създаване на временна парламентарна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства около "харизването" на Пловдивския панаир на Георги Гергов, почетен консул на Руската федерация в Пловдив.
 

Това заяви на съвместна пресконференция на двете формации народният представител Йордан Иванов, от ДБ.

 

Никола Минчев от ПП заяви, че ще настояват Пловдивският панаир да получи статут на паметник на културата, тъй като по думите му това е един от начините за неговото запазване. 

 

Депутатите от временната комисия ще поискат разговор със служебния министър на културата Велислав Минеков във връзка с това намерение.

 

"Пловдивският панаир направи 130 години миналата година и наш дълг е да направим всичко възможно той да продължи да бъде символ на Пловдив, какъвто е и досега", каза Минчев. 

 

"В казуса с Пловдивския панаир е много видна разликата между говоренето за борба с корупцията, борба с руското влияние, евроатлантизма от една страна и от другата страна са действията в тази посока. Виждаме заявките на ГЕРБ да се борят с корупцията да се обединяват по евроатлантическа линия, но когато става дума наистина да се предприемат действия, виждаме и казуса с Пловдивския панаир", коментира депутатът. 






"Ние от ДБ и ПП няма да се откажем от тази битка. На второ място ще разгледаме всички обстоятелства около решението 2016 г. държавата да се откаже от акциите. Ще разгледаме действията на кметовете Иван Тотев, Иван Портних, Здравко Димитров и общинските съвети на Пловдив и Варна", заяви Йордан Иванов от ДБ.

 

"Ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до друг и да разкажат всичко за харизването на Пловдивския панаир, добави той. Ще предприемем действия, за да установим има ли натиск към общински съветници в Пловдив и във Варна затова 350 декара в централна градска част край река Марица да отидат в ръцете на частник и да бъдат застроени", допълни Йордан Иванов. 

 

Председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов уточни, че комисията ще вземе решение кого да изслуша и как да действа, тя няма да е пропаганден инструмент. "Нейната цел е връщането на Пловдивския панаир под контрола на държавата", допълни той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3059 |04.01.2023 Изслушват Христо Грозев в парламентарна комисия утре . 9| 3661 |31.12.2022 „Демократична България“ поиска онлайн изслушване на Хр. Грозев в парламентарната комисия за спецслужбите . 2| 2900 |19.12.2022 ПП предлагат минималната заплата да е 868 лева от догодина . 2| 2955 |19.12.2022 ПП, ГЕРБ и ДБ предлагат да се легализира преработката на индустриален коноп у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads