Реклама / Ads
1| 2727 |20.10.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: НС е машина, която не можем да запалим

.
Христо Иванов
Отново няма избор, имаше опит да се смени тона на дебата. Имаше нови номинации. Вежди Рашидов оттегли кандидатурата си. Не се стигна до балотаж и избор. Това каза по БТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.
 

Не сме се разбирали за нищо. От ДБ се опитахме да предложим различни варианти, които да доведат до консенсус. На колегите им се видя сложно е нетрадиционно. Успокои се тона и имаше надежда, че ще се преодолеят степените на нетърпимост. Утре предполагам, че ще продължим и ще търсим компромисна формула, която да ни изведе от блатото на несъвместимостта. 


Факт е, че причините за невъзможност да се формира мнозинство са дълбоки. Политическата система трябва да мине през трансформациите. НС не може да започне да работи без председател. Проблем е корупцията. НС е машина, която не можем да запалим. ДБ се опитва да предложи работещи варианти. 

Малко се получи разминаване в комуникацията с ПП. Бяхме се разбрали за председателски съвет. Те залагат на идеята, че всичко трябва да се случва пред камерите. Случващото се в момента е, че търсим практики през които можем да си говорим. 


Ние нямаме готовност да отстъпваме от условията си. ДБ е работила за това чрез големи цели България да се движи напред прагматично по културен и прагматичен начин. 


Да си представим - парламентът представя картината на обществените настроения. Сега да съвместим тази картина в едно лице, което е президент и да му дадем повече власт. Парламентът е най-доброто място за намиране на диалог. Пътят не е към силната ръка, а да продължим да си говорим чрез представители в името на едната ни България. Днес имаше наченки на такова преодоляване. 

 

Смятам да направим възможното да излъчим председател. А това ще е крачка за сформиране на правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2679 |20.10.2022 Иво Христов: Настоях Черно море да залегне като стратегически регион в сателитната програма на ЕС . 7| 2728 |20.10.2022 Христо Иванов: Решихме да се върнем в зала и да продължим процедурата отначало . 7| 10527 |20.10.2022 Първан Симеонов: Има знак, че е възможно Христо Иванов да води диалог с ГЕРБ . 1| 2732 |20.10.2022 Христо Иванов: Не можем да излъчим председател, какво остава за правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads