Реклама / Ads
7| 3405 |14.01.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Прокуратурата действа преди връчването на мандата, за да защити Иван Гешев

.
Христо Иванов
След акцията в Nexo възможността да реализираме третия мандат е значително намаляла. Третият мандат в ръцете на ДБ би се употребил за решаване на проблемите с прокуратурата и поради тази причина точно сега е направена тази акция, заяви съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов пред ”Дарик радио”. 
 

Той нарече ситуацията шумна PR акция, която има за цел да направи неудобна подкрепата за мандат на "Демократична България".

 

Иванов обясни, че атаките за финансирането са несъстоятелни, тъй като няма как да се проследява всяко едно дарение към партията. Непоклатимата решителност за конституционна промяна от страна на ДБ е провокирала в прокуратурата да действа с такъв прецизен тайминг преди връчването мандата, за да защити Главния прокурор Иван Гешев. "Има неща, които ако не ги случим сега, не е ясно кога ще бъде следващият политически прозорец, в които да може да се реализират. Това са еврозоната, Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост."

 

"Въпросът не е с какви банкноти ще се разплащаме, а да сме в ядрото на планирането на голямата европейска финансова политика. Важно е България да бъде на масата, когато започнат да се взимат големите решения за Европа и нейното развитие", заяви той.

 

Според него проблемът с Шенген е, че ние сме скачени съдове с Румъния, но съседката ни е много пред нас. Не се знае още колко време ще вървим в пакет с тях, допълни той. От гледна точка на гражданите Шенген е важен за тяхното свободно движение, но в дълбочина това е кръг на доверие за споделяне на информация и общо охраняване на националната сигурност, в който България не се допуска, продължи той.

 

Тепърва на Европа ще й се налага сериозно да надгражда системата си за национална сигурност, а Шенген е фундамент, върху който ще се надгражда. Това да се ползваме с доверие там означава да сме важна част от зоната за сигурност и да не наблюдаваме процесите отстрани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3326 |14.01.2023 Христо Проданов, БСП: Няма да се обидим и да не получим мандата . 14| 15815 |14.01.2023 Бабикян: Кириле? Христо? Слави? Още ли предпочитате да се мразите? . 12| 7443 |14.01.2023 Иван Бакалов: Занимават се с криптовалути, от които нито прокуратурата, нито широката публика разбира . 6| 4285 |13.01.2023 Христо Иванов: Третият мандат е класически Черен Петър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads