Реклама / Ads
18| 3850 |17.08.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Време е да престанем с детинщините

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Мисля, че е време да престанем с детинщините. Предлагам вместо да продължаваме с фразички от типа “предатели”, да седнем и да решим принципни въпроси и в рамките на третия мандат чрез преговори да се излъчи управление, което да отложи парламентарните избори за по-удачен период.
 

Това заяви пред журналисти Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”. 

Коментарът му идва на фона на втория цикъл от консултации при държавния глава Румен Радев, след като стана ясно, че управление няма да може да бъде излъчено в рамките на първия и втория мандат. 

 

Определението “предатели” пък дойде от “Има такъв народ”, които след проведени преговори и спорни предложения за състав на кабинет не срещнаха подкрепа от протестните формации. 

 

“Мисля, че е време да престанем с детинщините и подобна лексика. Поставихме принципни въпроси преди преговорите, по време на преговорите и след тях - за начина, по който "Има такъв народ" си представят процеса на преговори, за централни интереси, които нашите избиратели имат, за това какво управление се излъчва, с каква конструкция, от какви хора се представлява. Това са принципни въпроси и който не го разбира, трябва да обясни защо изобщо се явява на избори. Предлагам вместо да продължаваме с подобни фразички (използването на епитета "предатели" от страна на "Има такъв народ", бел.ред.), да седнем и да решим тези принципни въпроси с третия мандат и в рамките на този трети мандат чрез преговори, споразумение, хора, които носят доверие, да излъчим управление, което да отложи парламентарните избори в по-удачен период. Обръщаме се към партиите извън ГЕРБ и ДПС”, посочи Иванов.

 

“"Вярвам, че ако проведем преговори в този формат, можем да намерим решение за всички ограничения, претенции, очаквания. Абсолютна предпоставка за това е участието на "Има такъв народ", защото без тях не излиза аритметиката”, допълни още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3189 |17.08.2021 Против закона! Психично болен също е бил следен и подслушван по време на протестите . 14| 38855 |17.08.2021 Христо Иванов: Предложили сме формула за кабинет, за да не ходим на избори . 0| 2999 |17.08.2021 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от в.з. „Косанин дол“ . 21| 5382 |16.08.2021 Христо Иванов: Карадайъ се превръща в новия Волен Сидеров, търси скандали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads