Реклама / Ads
44| 5962 |26.05.2023 НОВИНИ

Христо Иванов за записите на Василев: Да не се поддаваме на шантаж! Целта е да се хвърли България в нови избори

.
Източник: личен архив
”Нека да не се поддаваме на шантажа, който се опитва да се произведе”, заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ, в кулоарите на парламента.
 

"България има нужда от правителство. Всички сме на това мнение", напомни той.

"Аз не съм врачка", отговори Иванов на въпрос: "Ще има ли такова".

 

"Имаме ситуация, с която прокуратурата открито заявява през устата на главния прокурор, че ще атакува НС, защото парламентът се опитва да ограничава безконтролността на главния прокурор. Ние сме обсъждали практиката на ЕП за сваляне на имунитети на депутати, така че наистина да има възможност да се изяснява причината.

 

Не виждам проблем, че сме обсъждали европейска практика", заяви Иванов и поясни, че коментира позицията на ДБ, без оглед на Борисов или на някой друг. Всичко е обсъждано с оглед на НС, поясни пак той и напомни какво означава имунитет на народен представител. 

 

Относно дали е имало консултации с посолство за това, той заяви, че не е водил подобни разговори.

 

По думите му целта е да се хвърли България в нови избори. 

 

Христо Иванов категорично заяви, че никой не е излъгал нито един от техните избиратели и поясни, че Радостин Василев може да говори всичко. 

 

Изявлението идва след записи, които разпртострани Василев, и за които се твърди, че са от от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.
 
В записите се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

 

Още в четвъртък вечерта от ПП-ДБ съобщиха, че Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство.

 

Припомянме, че миналата година през юни Василев напусна и партията на "Има такъв народ", заедно с няколко свои колеги, като обяви, че "мафията е пробила" в партията. Впоследствие се оказа, че той е заплашвал депутатката от ИТН Христинка Иванова да се отцепи от групата заедно с него. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2704 |25.05.2023 Христо Иванов с първи коментар: ДБ вероятно ще подкрепи ротационното правителство . 4| 3297 |25.05.2023 Йордан Стоев: Слабо актьорско изпълнение на Гешев. Записите са пълна манипулация . 3| 2998 |20.05.2023 Румен Ненков за записите на Гешев: Това е милиционерски начин за водене на фактически политическа борба . 10| 3594 |20.05.2023 Христо Иванов: Не е тайна, че се очаква много сериозно участие на президентския отбор на местните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads