Реклама / Ads
69| 11007 |16.06.2020 НОВИНИ

Христо Мутафчиев: Византийците ни мразят, няма да стъпя в Гърция!

.
Христо Мутафчиев Източник: БГНЕС
Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си.
 

Това заяви председателят на съюза на артистите Христо Мутафчиев пред Нова телевизия. Той разкритикува българите, които летуват на гръцкото море.


Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. Защото парите, които получиха половината от тези, които видяхме на другата опашка за Гърция, са хора, на които държавата със сигурност е помогнала заради COVID-19. Получили са пари най-вероятно от държавата, защото семействата им най-вероятно са останали без работа.“


Според него проблемите в черноморските ни курорти са преекспонирани и причините те да бъдат масово избягвани от родните туристи се крият другаде.


„Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя – подчерта Мутафчиев. – Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим. Знаете ли, че една ваша колежка от телевизията bTV сутринта рано-рано каза: „Времето е прекрасно към края на седмицата. Готови сме да тръгваме за Гърция. От телевизора един човек, на който може и да му е платено, да рекламира Гърция!“


В студиото присъства и Борислав Хаджиев от асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. Той отрече целта на бранша това лято да е привличане на възможно най-много български туристи по патриотични подбуди.


„Под строй няма как да стане. Ние това, което искаме да постигнем с колегите, е да стимулираме хората да преоткрият България. Защото ние разполагаме с наистина чудесна природа, а услугите ни са на достатъчно високо ниво. И в ситуация, в която сме поставени – на извънредно положение, което застрашава целия сезон, ние даваме всичко от себе си, за да подобрим услугата“, обясни Хаджиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5299 |15.06.2020 Румен Христов: СДС не е под шлифера на Борисов. Не сме в управлението, следователно сме в опозиция . 0| 4670 |15.06.2020 Седмокласниците отговарят върху ”На прощаване” на Христо Ботев . 16| 5588 |11.06.2020 Д-р Ива Христова: Очаква ни втора вълна на COVID-19 . 3| 4501 |05.06.2020 Милка Христова: „Визия за София“ звучи по-скоро като мечта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads