Реклама / Ads
0| 2440 |17.11.2023 НОВИНИ

Христо Панчугов: Вотът на недоверие е добър повод за ясен план за реформиране на националната сигурност

.
Политологът Христо Панчугов Източник: БГНЕС
"Вчерашният вот на недоверие беше добър повод ние да видим ясен план за това как се реформира българската национална сигурност, така че тя да може да защити българските граждани, преди всичко, и разбира се, нашите партньори в ЕС, което е един от разговорите ни за влизане в Шенген."
 

Това заяви пред БНР политологът Христо Панчугов. 

 

Днес Народното събрание се произнася окончателно – с прегласуване за вота на недоверие срещу кабинета. След като вчера заради липса на кворум депутатите не успяха да гласуват по внесения от опозицията вот на недоверие, днес процедурата трябва да бъде довършена. Проблемът с кворума се появи, след като ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха залата заради отхвърления законопроект за незабавна отмяна на дерогацията за внос и преработка на руски петрол.

 

"Не съм сигурен дали двете политически формации имат еднакъв дневен ред. Но що се отнася до ГЕРБ, това, което наблюдаваме, е със сигурност опит за преместване на начина, по който е разпределено влиянието в рамките на управленската коалиция, с баланса ПП и ДБ да управляват изцяло, а ГЕРБ да подкрепят някои от политиците. Очевидно това вече не устройва едната страна", смята експертът.

 

По думите му това, което се случва, е ясен сигнал, че някакви действия от страна на правителството, които не са съгласувани и освен това не са обяснени на българското общество, но за сметка на това изглеждат доста детински. Според него се държи някаква линия, без тя да бъде обяснявана и защитавана истински от представителите на правителството.

 

"Поведението по отношение на дерогацията е странно, особено на фона на призиви, идващи от самата ДБ и от анализи, които правят нейни експерти", изрази мнение политологът.

 

Панчугов посочи, че за пореден път службите в България се ползват за странни неща. Той отбеляза, че правителството трябва да започне смислен разговор как изглежда българската национална сигурност.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5182 |17.11.2023 Стоянов не бил нито на кръчма, нито на дискотека.  Не бил на кино, за да се забавлява . 0| 2620 |17.11.2023 Отново спря хуманитарната помощ за Газа . 2| 2825 |17.11.2023 Президентът на Австрия иска страната да пусне България в Шенген . 4| 3065 |17.11.2023 Ивайло Цветков - Нойзи хванат да кара с над 2 промила алкохол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads