Реклама / Ads
23| 4475 |22.05.2021 НОВИНИ

Христо Проданов, БСП: Голямата лява коалиция е важна за лявомислещите хора

.
Голямата лява коалиция е мъдър ход в лявото. Той не е важен за лидерите на отделните партии, а за лявомислещите хора. В последните години лявото доста се раздроби, доста от тези малки партии не успяват да влязат в Народното събрание, но в същото време БСП не успя да постигне достатъчно убедителен резултат, така че от този акт печелят преди всичко лявомислещите в България.
 

Това заяви народният представител и секретар на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов в ефира на NovaNews като допълни: „Имайки предвид пагубното управление в последните 12 години на ГЕРБ, за България е необходимо едно ляво, по-социално управление, което да обръща повече внимание на хората, а не на корпорациите, както беше до сега.

 

По отношение на Мая Манолова той заяви: „Още преди разпускането на 45-тото Народно събрание няколко пъти отправихме призив към Мая Манолова, тя се държа достатъчно непочтително към социалистите, затова решихме, че повече няма да си губим времето за разговори с нея.“

 

„Преговорите с Татяна Дончева продължават да текат, докато с АБВ и с формацията на г-н Кадиев вече има подписани споразумения“, каза още той като допълни, че те ще имат представители в листите на БСП, което е напълно нормално.

 

В предаването “Офанзива“ той припомни, че миналата седмица левицата направих промени в Предизборния щаб, а  на предстоящия пленум ще има промени и в Изпълнителното бюро. „Те ще бъдат факт, защото ние оценихме нашето представяне на изборите на 4-ти април като много лоши и трябва да бъдат направени необходимите промени, за да бъде одобрен резултатът на следващите избори.“

 

Във връзка с проекта на Жан Виденов, който се задава, Христо Проданов коментира, че има твърде малко информация. „Това, което аз видях, са около 30 имена, основатели на този проект. Прави впечатление, че всички те са с около 30 фирми зад гърба си, тоест тежки милионери, не знам как тези хора ще правят лява политика.“

 

По думите на Проданов на този етап ГЕРБ е най-големият противник на БСП. „Ние от 4 години се борим да свалим този модел и той все още не е свален“, категоричен бе той като посочи пресен пример от днес: „В Раднево кметът и общинският съветник на ГЕРБ взимат решение да продават болницата там на безценица. Остават хората на улицата, без здравни грижи“, възмутено коментира социалистът като по този повод от левицата призовават служебния здравен министър в спешен порядък да се намеси и да спре тази “престъпна продажба“. 

 

Христо Проданов припомни, че в 45-тото Народно събрание БСП предложи политическа подкрепа на “Има такъв народ“, които имаха абсолютно политическо мнозинство, за да се справят с модела “ГЕРБ“. „За съжаление те не поеха този ангажимент, може би се изплашиха, но ако това се повтори и след следващите избори, ще започнем да се съмняваме дали са искрени в намеренията си да да отстранят ГЕРБ от власт“, обясни той.

 

„Ние имаме основни политически приоритети свързани със социалната сфера, здравеопазване, образование и т.н. Предлагаме на българското общество преди изборите, след изборите ги предлагаме на политическите партии, които са вътре в парламента. Ако те преценят, че това е полезно за България и можем да го свършим заедно, тогава можем да управляваме заедно. Ако някой се надява, че ще има мнозинство и сам ще направи правителство, смятам, че това няма да се случи“, коментира социалистът.

 

На въпроса кое ще бъде победа и кое поражение за БСП на предстоящите избори, Христо Проданов отговори така: „Поражение ще е резултат, който стигнахме на 4-ти април. Победа винаги е първото място, това е стремежът за всяка политическа сила.“

 

По повод служебното правителство Проданов заяви, че то е на Румен Радев: „Обърнал се е към нас за това, за което е имал нужда, ние сме откликнали и това е. В последните 4 години не сме се намесвали по никакъв начин в решенията и работата на президентската институция, както сме обещали.“ По думите му всяко ново правителство идва със своя екип затова е нормално областните управители във всички области да бъдат сменени. 

 

На финала той заяви, че всеки българин е имал съмнение, че е подслушван и това е поредното доказателство, че политическата власт в България и службите се използват като “бухалка“ за неудобни бизнесмени, политици и т.н. на властта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3525 |21.05.2021 Корнелия Нинова: Голямата коалиция вляво вече е факт. България има нужда от нея . 2| 3041 |20.05.2021 Милка Христова: Настоявам за информация за три дружества, в които СО има акции, но получава нищожни или никакви дивиденти . 4| 3645 |20.05.2021 Христо Бозуков: Земеделското министерство няма никакво участие в сделката с фурмите . 32| 10727 |19.05.2021 Христо Иванов: Усмивката на Доган ни струва по половин милиард на година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads