Реклама / Ads
0| 3812 |28.10.2019 НОВИНИ

Христо Проданов: БСП увеличава двойно подкрепата си в цялата страна

.
Христо Проданов и Калоян Паргов
„Според предварителните резултати е очевидно, че БСП увеличи двойно подкрепата си в цялата страна, в София включително. Това е устойчива тенденция в последните 3 години. Това показва, че се движим по правилния път“.
 

Това каза пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов. По думите му печеленето на доверие е трудна работа, но левицата бавно и постепенно успява. Той заяви, че в 35 общини БСП печели на 1 тур изборите, в още  55 отива на балотаж. "Не на последно място, в 9 областни града също отиваме на балотаж, което е добро представяне", заяви Проданов и допълни, че БСП отива на балотаж и за 9 от районните кметове в София. Той обясни че в много общински съвети БСП е увеличила сериозно присъствието си и ще има блокираща квота, с което ще може да спира разпродаването на общинските земи и собственост.

 

Христо Проданов заяви, че на втори тур левицата ще разчита на всички, които са я подкрепили на 1 тур, плюс тези, които не са излезли да гласуват. „ Хората трябва да осъзнаят, че колкото по-масово е гласуването, толкова повече купеният и корпоративният вот оказват по-малка тежест върху изборните резултати“, категоричен бе той.

 

Социалистът попита как трябва да се приема фактът, че в някои от секциите в столичния квартал Христо Ботев има 95% гласували за Фандъкова и за районния кандидат за кмет на ГЕРБ в Слатина. „Нека хората само преценят дали това е възможно", призова той и подчерта, че БСП ще търси подкрепа срещу ГЕРБ и статуквото.

 

На въпрос за резултатите на левицата в София, Проданов отговори, че те са в две посоки – за общински съветници и за кмет на София. „Листата за общински съветници през 2015г. е трета по резултати, а сега е втора с удвоен брой общински съветници“, обясни той. Според него резултатите на Манолова са сбор от  всички, които я подкрепят. Той подчерта, че около 50% от софиянци не са излезли да гласуват, което показва че не са доволни от управлението на града , това изразяват и тези, които са гласували за кандидатите, различни от Фандъкова. „Всички тези хора желаят промяна и има реален шанс на втори тур тя да бъде постигната“, заяви той. По думите му и във Варна левицата се е представила добре - увеличава 3 пъти броя на общинските си съветници.

 

„Резултатите в цялата страна показват, че ГЕРБ се срива сериозно на много места, НФСБ – почти никъде ги няма, както и Атака, а ВМРО имат голям спад в подкрепата си на много места“, обясни той и допълни че НС на БСП ще вземе решение за следващите политически действия на левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4568 |23.10.2019 Христо Христев: Позицията на ЕК e прощален подарък, а не обективна оценка . 3| 4256 |22.10.2019 Иво Христов: ЕК превърна мониторинга в инструмент за порочна политическа подкрепа . 6| 7261 |21.10.2019 Христо Иванов: Гешев си затвори очите за Пеевски в делото КТБ . 1| 5740 |17.10.2019 Валентин Христов: 160 000 ще пият една студена вода за своите лихвоточки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads