Реклама / Ads
1| 3266 |16.04.2021 НОВИНИ

Христо Проданов: За да се случи нещо положително за България, първото условие е ГЕРБ да не са във властта

.
Христо Проданов
„Ако не са променени приоритетите на „Има такъв народ“, които бяха отстраняване на ГЕРБ и Борисов от власт, би трябвало да се свържат с всички партии, които са заявили това. БСП го е доказала през последните 4 години, че под никаква форма не може да бъде търсен съюз с ГЕРБ. Ние следваме нашите политически приоритети. Първият е отстраняването на ГЕРБ от власт. За да се случи нещо положително за България, първото необходимо условие е ГЕРБ повече да не са във властта“.
 

Това коментира зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов по БНТ.


„БСП е доказала, че не е влиза в задкулисни договорки“, подчерта още той.


„За нас подкрепа означава първо – отстраняването на Борисов от власт и подкрепа по конкретни политики, а не цялостна политика“, обясни Проданов на въпрос за подкрепа от страна на БСП на „анти-ГЕРБ“ правителство. По думите му голяма част от промените, които предлагат от "Има такъв народ" в частта по изборното законодателство, БСП са защитавали през последните години – например въвеждането на изцяло машинно гласуване, видеонаблюдението. По думите на Проданов обаче мажоритарната система „убива като цяло политическия плурализъм“.


„Партийната субсидия е тема, която се „дъвче“ във всяко Народно събрание. Премахването на партийните субсидии означава, че ги буташ в ръцете на олигарсите. На всички зрители е ясно как се издържа политическа партия, как се прави политическа кампания“, подчерта той. „Средствата трябва да са прозрачни“, категоричен е зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“.


На въпрос за подкрепата на президентската двойка - Радев и Йотова, от страна на БСП, Проданов каза, че това ще бъде първо решение на Националния съвет на партията, а после ще бъде обсъждано и в структурите. Личното му мнение е, че това именно ще бъде решение на БСП за президентските избори.
„На 4 април народът се произнесе и свърши своята работа. Сега е времето на политиците. Важно е да има стабилно правителство, особено в ситуацията, в която се намираме – на сериозна здравна и социално-икономическа криза. БСП ще бъде гласът на разума“, завърши Проданов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 3780 |15.04.2021 Христо Иванов: Народът иска правосъдие, иска правова държава. Ние ще осигурим това . 11| 4285 |15.04.2021 Христо Иванов: Борисов се опитва да се прави на Доган . 3| 3381 |15.04.2021 Христо Панчугов: Обществото знае, че Бойко Борисов вече не може „да ги бие всичките“ . 13| 3162 |15.04.2021 Христо Иванов: Управлението на Борисов е най-грозната проява на проблемите с демокрацията у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads