Реклама / Ads
25| 17637 |28.11.2022 НОВИНИ

Хунта? Докато идиоти размахват флашки и кодове, "зеленият чорап" стана символ на властта

.
Ако в БСП се обърнат към IT-специалист да им обясни номера с кодовете на изборните машини, ще избегнат конфуза, в който сами се вкарват. Няма такъв код, за който те говорят. Има кодове, достъпни и за експерти, и за партиите. Другото е излагация. Но целта явно оправдава излагацията.
 

На същата излагация се самоподлагат ГЕРБ чрез малоумната клоунада на Борисов и Деси Атанасова. Стига са разнасяли флашки по медиите, че вече им се смеят и кокошките.

 

Всички в България са наясно, кои са истински Худини на изборните манипулации. Те създадоха модела „Буковлък“. Прилагат го в цялата страна. Машините им пречат и затова се води тази капания срещу тях. По време на индустриалната революция в Англия възниква движение на Лудите, които чупели тъкачни машини. 170 години по-късно Луди политици у нас са готови да трошат машините за гласуване. Борисов като най-як налита да го оглави…

 

През това време се случва нещо, за което никой не говори.

 

Кратка сметка показва, че страната се управлява от доста време от военни. В Уикипедия пише, че подобно нещо от испански означава организация, група и е известно като хунта. Дали сме в такъв режим?

Вие кажете.

 

- Държавен глава на страната е генерал от Военно-въздушните сили.

 

- Служебен премиер от месеци е възпитаник на политическия профел на Военно-въздушното училище. Предишните две служебни правителства пък се оглавяваха от випускник на Шуменското военно училище...

 

- Министър на отбраната е висш офицер от ВВС.

 

- Четирима от съветниците на държавния глава са висши военни. (Стефан Годжевъргов, Любчо Тодоров, Илия Милушев и Георги Александров).

 

- Стефан Янев – два пъти служебен премиер, а сега лидер на партия, добрала се до парламента по причудлив начин и коментиран като най-вероятен получател на третия мандат за съставяне на правителство, също е висш военен.

 

Колко още военни са разположени на важни позиции в различни ведомства и институции – не е ясно. Но не са никак малко, коментират пред Фрог нюз наблюдатели на политическите процеси в страната.

 

Лошо ли е? Не казвам това. Но прави впечатление. Роди се словосъчетанието „зелен чорап“, което, разбира се, обижда представителите на армията, превзели полето на политиката. Но самите те наричат „цивилни гарги“ хора извън армията, които по някакви причини се оказват във военната сфера.

 

За пореден път ще припомня думите на руския генерал Лебед: Генерал политик е все едно евреин еленовъд. И е вярно: военни преговарят с Лукойл, фирма, печелеща стотици милиони, които финансират войната на Русия в Украйна, но представят това като български интерес… Спирам дотук, но примерите са много, някои шокиращи…

Хунта? Вие кажете. В българската история има всякакви примери, но вече сме в XXI век, ако сте забелязали.

 

А движението на Лудите в родната политика постига единствено още и още време за генералите и полковниците, които вече управляват България. България – първата страна на „зелените чорапи“ в НАТО и ЕС. Не ми звучи като повод за гордост. Обратно.

 

В същото време напиращите партии да управляват не предлагат нищо свястно като алтернатива. С две-три изключения, ако приемем, че са си взели поука от сътворените грешки досега.

 

Не знам как ще се получи весела Коледа на този фон…

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3709 |20.11.2022 Сашко е приемал и храна докато е бил изчезнал . 2| 3077 |15.11.2022 Песков: Специалната военна операция ще продължи, докато Украйна отказва преговори . 4| 2756 |14.11.2022 Зеленски изпя химна на Украйна, докато над освободения Херсон се издигаше националния флаг . 2| 3016 |13.11.2022 Румен Радев от Перник: Ще продължава издирването на детето, докато няма добър резултат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads