Реклама / Ads
0| 11985 |26.04.2022 НОВИНИ

Слатински: Премиерът стана жертва на повърхностно, първосигнално, неаналитично и пожелателно мислене

.
Николай Слатински
Съжалявам, че не написах още преди два дни, че БСП няма да прати човек в делегацията за Киев. Приятели знаят за тази моя абсолютно убедена и категорична прогноза. Нищо друго от БСП не може да се очаква. Премиерът отново стана жертва на своето повърхностно, първосигнално, неаналитично и пожелателно мислене.
 

Работата е там, че той какъвто си е в живота, такъв е и в политиката.
В живота, в нормалния живот, премиерът е един волтеров Панглос, искрящ от оптимизъм, виждащ света през розови очила. В политиката, обаче, не може да се действа импровизационно, едновариантно, така, както ти се иска, без анализ на различни варианти и без прогнози по алтернативни сценарии на развитие.


Преди да ме пенсионират насила от Военна академия, аз бях започнал да обучавам студентите на стратегическо прогнозиране и сценарийно планиране.
Предполагам, някъде в Харвард нещо такова също се преподавали, но премиерът вероятно не е бил редовен точно на тези лекции.
БСП системно провеждат пропутинска политика, те са по-лоши и по-вредни и от Израждане, доколкото Израждане са поредната партия-идиотка, която ще танцува едно лято или две лета, а после ще изтече в канализацията. А БСП не иска да се променя, има постепенно топящ се възраството електорат и още дълго ще попада в парламента, а значи ще слага крак на освестяването на България.


И когато БСП системно води пропутинска политика, да очакваш от нея да прати човек в Киев е тежък челен сблъсък с реалността, направо се чудя как премиерът е допускал подобно нещо - аябсолютна детинска илюзия.


Безкритичният оптимизъм е хубаво качество в живота при толкова песимисти, мрънкачи, оплаквачи, изживяващи се като жертви на заговори и външни сили в България, но в политиката той е парализиращ стратегическите решения инфантилизъм.
Премиерът не бива толкова жестоко да бъде хулен, това е несправедливо и то особено на фона на волското ни търпение да ни управлява нещо потресаващо арогантно и некомпетентно като предишния премиер.


Но той, сегашният премиер вече е допуснал достатъчно грешки, от които трябва да се поучи.
Казват, че глупавият се учи от своите грешки, а умният - от грешките на другите.
Не, не съм съгласен. Да се учиш от своите грешки все пак означава, че не си глупав.


Аз съм убеден в следното:
Мъдрият се учи от грешките на другите.
Умният се учи от своите грешки.
Глупавият не се учи от никакви грешки - нито на другите, нито от своите...
Време е премиерът да започне - като политик! - да поумнява.
Иначе - като политик! - ще бъде запомнен с решения и илюзии, които са присъщи на глупавия човек. А това, отново ще кажа, няма да бъде никак справедливо. Но той ще си е виновен, ако се случи.

 

Николай Слатински, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9468 |26.04.2022 Манолова: Със заплатата си, която е над 8 хил. лв, премиерът може да купи малко над 9 снаряда . 0| 3450 |24.04.2022 Премиерът посрещна Великден в Царево . 0| 5041 |22.04.2022 Николай Слатински: България се оказа предател. Клеймото ще носи народът . 0| 3042 |22.04.2022 Премиерът ще присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в Царево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads