Реклама / Ads
13| 14550 |02.08.2009 НОВИНИ

Яхтата на Денис Ершов на котва в Поморие?

.
Става дума за суперлуксозната "Will See", която е на котва на поморийското пристанище и събира погледите на гостите на града. Местните са свикнали с присъствието й и я наричат "яхтата на Ершов".
 

Суперлуксозната моторна яхта "Will See" за поредна години е пуснала котва на пристанището в Поморие
. Тя стана известна поради факта, че при спускането си на вода струвала 7 млн. евро. Яхтата направи силно впечатление по Черноморието ни преди няколко години. Когато се появи за пръв път, се твърдеше, че ще се отдава под наем на богати българи и чужденци поне за десет хиляди евро на ден. Тогава запознати разказваха, че плавателният съд е два пъти по-скъп от яхтата на убития бос на ВИС Георги Илиев, която преди това минаваше за най-модерната в България.

Яхтата казва , е модел Азимут 100 Джъмбо. Регистрирана е на остров Мадейра. Неслучайно португалският флаг се вее неизменно на яхтата. На вода е пусната преди 7 години."Will See" разполага с шест суперлуксозни спални, всяка от които със собствен санитарен възел и баня. Част от аксесоарите са позлатени. Спалните поемат 8 човека, които могат да обитават каютите комфортно при дълъг преход. Иначе на борда е възможно да се организират партита за около 50 души. Което от време на време се и прави.




Поморийци разказват, че кетъринг компании зареждат яхтата, когато на нея се подготвя парти, а гостите са отбрани. След като дълго време обвързваха "Will See" с различни собственици, от две години в морския град са почти сигурни, че яхтата принадлежала на Денис Ершов. Така я и наричат - "яхтата на Ершов". Впрочем неговият бизнес тук не е тайна за никого. Слуховете го свързват с притежание на част от суперлуксозния Балнео Гранд хотел Поморие, където тази пролет тогавашният премиер Сергей Станишев събра отбрани медии на българите в чужбина на годишна среща. Неотдавна петзвездният хотел беше обявен за сграда на годината, а луксът и качеството, което предлага, са безспорни, казват запознати.

Впрочем Ершов отдавна живее именно в този хотел заедно със съпругата си Елена и семейството си. Харесвал града и неговото спокойствие, особено извън туристическия сезон, бил близо до бизнеса си. Работещите в хотела често го виждали, когато се разхождал. По-рядко срещали съпругата му, която пътувала много.




Frognews.bg припомня, че Денис Ершов беше изгонен от България по заповед на директора на НСС през лятото на 2000 г. с мотив, че представлява заплаха за националната сигурност. Бизнесменът обжалва решението и спечели делата в съда. Другият изгонен от България - Майкъл Чорни, не постигна същия успех. Ершов е роден на 12 април 1966 г. в град Челябинск, Русия. Гражданин е на Литва. През 1988 г. завършва Тюменския индустриален институт като минен инженер - специалист по разработка на нефтени находища. През 1989 г. започва частна предприемаческа дейност, като през 1990-91 г. заема длъжността вицепрезидент във външнотърговската фирма КОНЕКС - компания с мажоритарно участие на руски държавни нефтодобивни обединения, един от най-големите износители на суров петрол от Русия по това време. В края на 1991 г. създава групата "Нафтекс". Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4914 |01.08.2009 Вазов отекна през устата на Станишев . 8| 5311 |01.08.2009 ДАНС обезглавена? . 3| 11133 |01.08.2009 Нелепа катастрофа отне живота на Живка Гичева; ад по пътищата . 12| 5588 |01.08.2009 Леви се силят за промяна на събор под Бузлуджа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads