Реклама / Ads
3| 11135 |01.08.2009 НОВИНИ

Нелепа катастрофа отне живота на Живка Гичева; ад по пътищата

.
8 са жертвите дотук. Пътят София-Бургас в участъка Стара Загора – Нова Загора и района Сливен - пътен възел “Петолъчката” отново е полупроходим.
 

При катастрофа в местността Боаза в района на Търговище тази нощ е загинала журналистката Живка Гичева
. При инцидента е пострадала и дъщеря й, която е настанена в болница с два счупени крака. Шофьорът на леката кола, в която са пътували Гичева и дъщеря й, също е пострадал.

Движение с несъобразена скорост при мокра пътна настилка е причина за катастрофата край местността Боаза. Около 22,45 часа на първокласен път София-Варна, в близост до кантон на Областно пътно управление- Търговище, е станала тежката катастрофа. При движение с несъобразена с релефа на пътя и мократа пътна настилка скорост, шофьор на 31 години от Плевен, управлявайки лек автомобил „Мазда” 323, с плевенска регистрация, при десен завой губи управление над колата. Навлиза в насрещното платно и се блъска челно в движещия се в посока София товарен автомобил „Рено Премиум”, с варненска регистрация, управляван от шофьор на 51 години от Варна. Отсечката между Търговище и Омуртаг е една от най-коварните по пътя София-Варна заради редицата остри завои и зеещата пропаст зад мантинелите, ограничението е 60-80 км/ч, но рядко някой обръща внимание на знака. Пострадали са шофьорът на лекия автомобил и возещите се в него две жени. Откарани са болницата в Търговище, където по-късно Живка Гичева е починала. В ОАРИЛ е настанена 28- годишната й дъщеря, която е с фрактура на двете бедра и наранявания по главата, с опасност за живота. В отделението е и водачът на „Мазда”-та, който е с травми на главата, но без риск за живота. Образувано е досъдебно производство.

Живка Владимирова Гичева е популярна в близкото минало, като телевизионна водеща. Продуцирала е предаването "Защо не" по БНТ и дълго време беше водеща на предаването "Вариант 3". От 2000 г. се занимава с корпоративен и политически ПР, води собствена бизнес рубрика във в. "Банкер", работи като изпълнителен директор на ТВ "Здраве" и е един от създателите на тв проекта "Макс ченъл". Тя беше главен изпълнителен продуцент в TV2 от създаването на телевизията.

8 души са загинали при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие. На територията на страната са станали 24 пътни произшествия като са ранени 28 души, шестима от които са с опасност за живота. В София са станали 86 леки и 5 тежки катастрофи. В столицата са загинали двама души, ранени са шестима.

Силно натоварен е пътят София-Бургас в участъка Стара Загора – Нова Загора и района Сливен - пътен възел “Петолъчката”.
Силно натоварен е пътят София-Бургас в участъка Стара Загора – Нова Загора и района Сливен - пътен възел “Петолъчката”. На всеки кръгъл час в зависимост от потока автомобили трафикът ще бъде пренасочван, както следва: В участъка Стара Загора – Нова Загора: през Раднево – Тополовград – Средец – Бургас. В участъка Сливен – “Петолъчката” също на всеки кръгъл час движението, в зависимост от натовареността, ще бъде пренасочвано през Ямбол – Средец- Бургас. От “Пътна полиция” са осигурени допълнителни сили за регулиране, подпомагане и насочване на движението. Служителите апелират водачите да шофират внимателно, да не предприемат рисково изпреварване и да се съобразяват с пътната обстановка и разпорежданията на екипите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6623 |28.07.2009 Пак катастрофа с жертва по магистрала Тракия . 2| 5676 |20.07.2009 Две жени загинаха в тежка катастрофа . 1| 4779 |06.07.2009 Погребаха 18-та жертва от катастрофата в Бакаджика . 1| 5258 |04.07.2009 Тежка катастрофа взе 7 жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads