Реклама / Ads
31| 4993 |09.03.2009 НОВИНИ

Яне даде срок на десните да мислят до 20 март за коалиция

.
Драматично заседание очаква утре синята партия, Пламен Юруков казва, че зад Иван Костов няма 200 хил.гласа.
 

До 20 март партията на Яне Янев - РЗС, даде краен срок на СДС и ДСБ да вземат решение за подписване на споразумение и обединение около ясна кауза за предстоящите избори. Това е решил политическият съвет на организацията. Хората на Янев искат съглашателство на равнопоставена основа, открито разпределение на кандидат-депутатските листи на партиен принцип,без извиване на ръце и финикийски методи. Идеята им е евентуалната коалиция да се представлява от трима лидери. Ръководството на РЗС имат мандат да водят преговири в тази посока само с партиите на Иван Костов и Мартин Димитров, но ще се противопоставят на опитите за пробутване на сини и царски люспи в преговорите. Участието им в консолидацията на десницата не е здравословно, а вредно, твърдят от РЗС.

Хората на Яне Янев призовават партньорите си от СДС и ДСБ да обявят война на мафията, която се е сраснала с полицията, съдебната власт и бизнеса.
Решението на РЗС идва в труден момент за сините, коментират наблюдатели. Утре партията на Мартин Димитров ще бъде изправена пред тежко заседание на Националния съвет, на което трябва да реши коалиционната си ориентация за изборите. Само преди дни седесарите от софийската организация подкрепиха обединение в дясно, но без присъствието на стари муцуни, като Иван Костов, Стефан Софиянски, Евгени Бакарджиев и др. Като ответна реакция хората от ДСБ – София номинираха Командира за водач на листата в столицата и предупредиха, че зад него стоят 200 хил.гласа. Самият Мартин Димитров пък ръзкрил пред своите, че се готви споразумение с ДСБ, уточнявали се даже и квоти по районите.
„Ако Иван Костов имаше 200 хил.гласа, не виждам защо толкова настоява за коалиция със СДС. Той би трябвало да раздели това число на десет”, опонира бившият лидер Пламен Юруков.Пред ЕКСПРЕС.БГ той прогнозира, че на заседанието на Националния съвет на СДС във вторник ”ще надделее здравият разум и няма да се постави разделителна линия по това, дали да се явим с някоя друга партия на изборите или не. Ние трябва да вземем решение как СДС да се представи по най-добрия начин на вота. Не би трябвало да позволяваме да доведе до разделение някоя причина, външна на организацията”.
Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5138 |16.02.2009 Десните лидери сядат на закуска с президента на ЕНП . 22| 5512 |30.05.2008 БСП готви изборна тесла за десните и НДСВ на парламентарния вот . 5| 5088 |11.01.2008 Десните тръгнаха към единение . 5| 5215 |04.12.2007 М. Константинов: Десните са неадекватни, електоратът им прелива към ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads