Реклама / Ads
34| 5754 |19.02.2013 НОВИНИ

Яне Янев: БСП инсценира протестите!

.
Държавата не е на хората, държавата е на олигарсите. Не трябва да има метла, а булдозер
 

Това каза Яне Янев пред TV7. Няма как да се стигне до национализация на ЕРП-тата, но може да се отнеме лиценза или да има много тежки санкции. А ДКЕВР да влезе в действие. Тогава ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН, ако не са им изгодни условията, сами ще напуснат страната. С тази теза се съгласи и икономистът Емил Хърсев.

Оставките няма да решат проблема. Държавата трябва да влезе в действие. Янев отново призова прокуратурата да прегледа документите, които й е предал, тъй като от там ще излезнат разкрития как е била източвана енергетиката ни с години за жълти стотинки. Народът тогава ще си отговори на много въпроси, сигурен е той.

Кой ще поеме отговорност за политическата криза? БСП инсценира протестите. БСП и ДПС са в основата на процесите. Нека те да отидат при хората и да кажат, че поемат отговорност. Но те са бъзливци и се занимават само с дирижиране от уютните кабинети, каза Янев.

”Този протест е протест срещу системата, срещу прехода, срещу държавността, която е изчерпана. Това е протест не е само и единствено срещу ЕРП-ата, а и срещу другите монополисти. Всичко това е било натрупвано 20 години. Има чиновници, които са получавали от 10 до 30000 лева месечни заплати. Няма как те да не видят какво ще получат хората като сметки.

В тези системи работят политически зависими лица - близки до БСП. Това е договорено. При такава развръзка на събитията се стига до улични протести. Няма как това недоволство да излезе. Сега ще разсекретим приватизационните договори на “Марица” 1 и 3 и на ЕРП-тата. Тези договори са направени така, че да ощетяват държавата. Тези, които приватизират, винаги да се печеливши. Те ще осъдят държавата и ще получат огромно обезщетение. Следприватизационният контрол е бил формален. Нищо не е направила държавата”, обяви Янев.

Той за пореден път изтъкна, че едни и същи хора в България режисират всичко в енергетиката в България. “Един ден всички връзки ще излязат наяве и гражданите ще си направят изводите. Сбъркана е системата. Нищо не може да се направи при тази конституция. Държавата е на олигарсите. Не трябва да има метла, а булдозер”, обяви още Янев.

Той смята, че няма как да се стигне до национализация, но може да се отнеме лицензът на дружествата. ”ДКЕВР трябва да си влезе в ролята. Ако това не е изгодно за ЧЕЗ, нека да си продадат акциите”, завърши лидерът на РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5523 |18.02.2013 Президентът: Не съм безучастен към протестите! . 44| 8742 |05.02.2013 Яне Янев: Зад досието на агент "Буда" стои Румен Петков . 83| 5574 |29.01.2013 Я. Янев: Бойко е единственият премиер, на когото не му пука . 26| 5035 |23.01.2013 Янев: ДПС показа, че е партия-агресор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads