Реклама / Ads
14| 4923 |24.04.2015 НОВИНИ

Яне Янев: Енергийната мафия е по-силна от държавата

.
Яне Янев
В съдебната система има магистрати, които действат поръчково и осъществяват сдопроизводство със скоростта на изтребител, тогава, когато им е поръчано. Това каза бившият депутат и лидер на РЗС Яне Янев по БТВ по повод осъдителната му присъда за клевета от Румен Овчаров.
 
Днес от една кантора ми запорираха заплатата. Толкова бързо, дойдоха пред МС да ме чакат като диверсант. Защо мегадела, които касаят източване да държания бюджет от българската енергетика за т. нар преход, не се движат по този бърз начин. Източени са 10 млрд. евро. Само дефицитът в НЕК е 3 млрд. евро. Как не се се намери един съди,я който да осъди един енергиен бос. Досъдебните производства, които бяха спрени, комисията, която оглавявах ги извади. Бяха отстранени Кокинов /ексшеф на градска прокуратура/ и бившата зам.-главна прокурорка. На практика с това решение срещу мен, под мотивите, които са подменени, стои неистински подпис.

Моят адвокат е поръчал графологична експертиза. Адвокатът ми каза, че тази сутрин има издаден изпълнителен лист. Тази сума е трябвало да я внеса за един ден. Това е най-скорострелното правосъдие, което в България се е случило. Нека да ми запорират заплатата. Ако правосъдието е демократично, ще докаже, че подписът е фалшив и делото ще бъде възобновено. Смятам, че мотивите са подменени. Нещо повече, имаме данни, че тези мотиви са писани в адвокатска кантора, а не н в съдебната палата.. От държавата, по-силна е енергийната мафия.

Не считам, че трябва да търся сметка от съдийката , защото нейното поведение беше преднамерено, виждаше се тя какво цели. Ние я оставихме, за да видим колко бързо ще се стигне до това решение. Убеден бях, че някъде в бързането ще сгрешат. Скандалът е по-голям от този за Ченалова. Тук става дума за подменени мотиви на решение и фалшив подпис. Днес адвокатът ми внесе сигнал до ВСС и до главния прокурор. Съдиите са се самозабравили. Това определено не в правораздаване, а правокупуване и провпродаване. Казах, че бившият кмет на Варна Кирил Йорданов се държи като фараон и той заведе няколко дела. Във Варна си направиха отвод 27 на брой наказателни съдии, припомни Яне Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5532 |23.04.2015 Съдят Дончо Дудев за яйцата по енергийната комисия . 5| 6178 |16.04.2015 Юрист за Фрог: Новият закон за адвокатите е за мафията . 6| 4344 |08.04.2015 Енергийната министърка: Не сме се отказали от 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" . 5| 5012 |05.04.2015 Яне Янев: Съдебният инспекторат ни струва 20 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads