Реклама / Ads
11| 5557 |25.03.2013 НОВИНИ

Яне Янев: Олигарсите правят своя парламентарна група!

.
Целта на студентите, които поискаха от футболната легенда Христо Стоичков да стане тяхно лице по пътя им към Народното събрание, е да вкарат олигарси в парламента.
 

Това заподозря лидерът на РЗС Яне Янев в "Гореща точка" по TV7."В зала Армеец бяхме изпратили наши момчета от младежката организация на РЗС. Междупартийното разузнаване е нещо нормално. Емил Димитров е бил там. Освен това той е ходил лично в Ботевград, в Етрополе, в Самоков, в Ловеч, в Плевен, за да събира хора. И какви са тези студенти на по 50-60 години, работещи в неговите фирми? Това е един опит арестуваните и уличени в тежка корупция олигарси да вкарат своя парламентарна група, за да могат да рекетират Бойко Борисов в Народното събрание", обяви Яне Янев.

Лидерът на РЗС демонстрира неодобрение към смесването на футбол и политика, заканвайки се, че ако влезе в изпълниотелната власт, ще издърпа ушите на задкулисните играчи в двата стана. "В началото на мандата, като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, бях започнал футболната мафия. Тя е не по-малко опасна от политическата мафия. Тази футболна мафия затри българския футбол. Доведе го до това състояние, което е изключително смешно и жалко. Ако РЗС бъде в изпълнителната власт, аз ви гарантирам, че поне половината от футболните босове ще бъдат зад решетките. Изключително опасно в България е хора, които имат дадени практики в тази същата мафия - футболната, сега отзад да стоят определени футболни босове, които да дърпат конците. Няма смисъл да се заблуждаваме. Една голяма част от парите на тези вечни футболни босове от началото на прехода са мръсни пари. Визирам част от тези, които стоят и зад този проект. Ние не сме наивници. Не сме някакви лелки от селата със забрадки, на които Христо Стоичков да им се струва като някаква икона. Това са изключително глупави тези", категоричен бе Янев.

Думите му бяха подкрепени и от другия гост в студиото - Кольо Парамов. "Г-н Янев е много точен тук, защото в действителност се търси сходна схема, която да гарантира по-нататъшното оцеляване на олигарсите и гарантиране запазване на богатствата и парите им. От тази гледна точка България има твърде много да работи по формиране на новия парламент. Тук не става въпрос само за това как да закрием и открием нови партии и да вкараме т.нар. суперчестни хора, които Христо Стоичков ще подреди в неговия списък и ще даде своята гаранция. Каква гаранция дава той? По кой съдържателен план дава гаранция?", попита реторично икономистът.

Темата приключи с допълнение от Яне Янев: "Вие чухте ли какво каза Христо Стоичков? Че се събират утре най-интелигентните хора в Софийския университет. Той е мерило за интелигентност! И той оценява кои са най-интелигентните хора в държавата!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6690 |20.03.2013 Янев: На червен Кольо алкохолът му влияе . 12| 6140 |19.03.2013 Янев: Над Йорданов е имало не чадъри, а шезлонги . 81| 5402 |18.03.2013 Костов: Избори не се правят, когато се влиза в болница и се вдига кръвно . 80| 6615 |16.03.2013 Янев: ГЕРБ ще е на власт отново, а РЗС - с 25 народни представители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads