Реклама / Ads
34| 5541 |17.03.2010 НОВИНИ

Янев прави преврат във финанансово министерство, иска главата на Дянков

.
Ако до няколко седмици премиерът не освободи Дянков поради некомпетентност, от РЗС ще се обърнат към всички ощетени от неговите мерки за подкрепа и ще бъдат принудени да окупират безсрочно министерството на финансите, категоричен е Яне Янев.
 
РЗС се обяви против всички 28 мерки на правителството, тъй като те създават опасност за социалния мир по подобие на Гърция. На специален брифинг в парламента Яне Янев настоя Бойко Борисов незабавно да освободи финансовия министър, защото е показал пълна неадекватност по време на кризата.

"Ако до няколко седмици премиерът не освободи Дянков поради некомпетентност, от РЗС ще се обърнат към всички ощетени от неговите мерки за подкрепа и ще бъдат принудени да окупират безсрочно министерството на финансите, докато Симеон Дянков не освободи поста си. Държавата е във финансово свлачище, тя е качена на шейна и се носи към финансов колапс“, заяви Янев. Той призова правителството незабавно да предприеме действия по събирането на 1,5 млрд. лв от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол заради характера на сключените договори в различни дружества. От РЗС настояват спешно в пленарна зала да влязат и поправките в закона "Кушлев“, за да може на законово основание, чрез тях, комисията да прибере около 1 млр. евро от незаконно придобито имущество, което може да стане за около 7-8 месеца. Ако не се стигне до консенсус за прекратяване на дейността на 41 НС, свикване на ВНС и изработване на нова Конституция, това държавно устройство може да докара страната до финансов банкрут.

Ако до 2-3 седмици Борисов не смени Дянков, не се сформира екип за борба с кризата, единственото, което ни остава, е насилствената смяна на финансовия министър под обществен натиск, каза Янев, а другият вариант е просто Бойко Борисов да извади оставката от джоба си. Председателят на РЗС повтори, че ще спазят обещанието си и ще подкрепят искането си за импийчмънт на президента Първанов, но отново направиха уговорката, че до 10 дни очакват да има споразумения между президента и премиера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6184 |16.03.2010 Мартенс хвали Борисов и правителството . 3| 5673 |09.03.2010 Нови правила за кандидат-шофьорите в сила от днес . 6| 4692 |09.03.2010 Калфин се кълне: Първанов няма да прави партия . 7| 5493 |07.03.2010 Мегаразместване на тайните служби планира правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads