Реклама / Ads
4| 5697 |24.02.2017 НОВИНИ

Янев: Правителството няма списък за уволнения

.
Стефан Янев
Служебното правителство не е имало за цел да прави ревизии. Направеното през последните седмици беше един практически анализ, за да разберем на каква почва стъпваме. Лошият вкус от проверките остава, защото медиите търсят скорост, коментира вицепремиерът. Не мисля, че служебното правителство е в непрекъснат период на уволнения. Това заяви вицепремиерът Стефан Янев.
 
По-скоро някои уволнения се възприемат с драматизъм, допълни той пред БНТ.

Не мисля, че има списък с хора, които трябва да бъдат уволнени. Вероятно ако се намерят нередности и причини за уволнения, ще има такива. Но няма план за уволнения. Специално уволнението на главния секретар беше добре аргументирано и не мисля, че трябва да се коментира повече, заяви Янев. Като координатор на изборния процес мога да получа много обвинения, ако не сме си свършили работата. Отговор на въпроса ще има ли машинно гласуване ще има утре, защото Централната избирателна комисия е удължила срока за вземане на решението. Ако няма машини, ще бъде обяснено защо, каза вицепремиерът. Моята лична амбиция спира до края на мандата на служебното правителство. Ако има успешни избори и избрано правителство, моята амбиция спира дотук, категоричен е Стефан Янев.


Министър Янев коментира и нашумялата пак напоследък тема за НАТО. НАТО прави своите учения съобразно планове, които се изпълняват с регулярност. Решенията за българското участие вземат съответните държави и щабовете, които са оторизирани да правят своята подготовка. Няма политическо решение. Това е рутинна дейност на военните щабове съвместно с НАТО, каза служебният заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната.

На 16 февруари подписах документ с министъра на отбраната на Италия Роберта Пиноти по време на срещата на военните министри в Брюксел, но това е рутинен документ, който няма нищо общо с учението на НАТО в Черно море. Този документ е предварително подготвен и даден за подпис. Не може да има заплаха за България от учението на НАТО в Черно море. Едва ли хората по нашето крайбрежие усещат въобще, че има такова учение, освен от медиите. Не виждам да има някаква опасност или заплаха за нормалния живот на хората, посочи Янев.

Дебатът дали искаме или не искаме членство в НАТО беше в едни по-ранни години. В момента България участва в нормалния цикъл на действие и вземане на решение на Алианса. Не виждам смисъл от възобновяване на този дебат. За мен той е нерелевантен и вреден за страната ни, тъй като по този начин даваме лош сигнал към съюзниците ни в НАТО. Ако се връщаме към този дебат, то е по-скоро заради усещането, че средата на сигурност е различна от тази преди 10 г. Алиансът в момента ни е необходим, подчерта военният министър, като уточни че лично той няма никакво съмнение от ползата на България от членството ни в НАТО.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3726 |24.02.2017 Прокуратурата: Няма личен мотив за убийството в Борисовата градина . 3| 4126 |24.02.2017 Министър Янев: Може и без машинно гласуване . 3| 4211 |23.02.2017 Герджиков: Няма политически натиск върху Георги Костов . 0| 5082 |23.02.2017 Експерт: Няма игра ”Синият кит”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads