Реклама / Ads
40| 8706 |20.04.2013 НОВИНИ

Янев забърка Първанов в офшорки, Първанов го плаши със съд

.
Източник: Булфото
Яне Янев хвърли поредната бомба - Георги Първанов е едно от имената, с които лидерът на РЗС разполага, че е собственик на авоари в офшорни зони. Първанов е представен от множество подставени лица, като Янев изброи някои от тяк като вдовицата на Емил Кюлев, както и Георги Гергов. Първанов мигновено се включи по телефона в "На светло" с Люба Кулезич, за да го предупреди, че ще го съди.
 

Ние от РЗС първи заявихме, че има безконтролна президентска власт в страната в момента и няма механизъм, с който да бъде контролирана. Няма парламентарен контрол, не може да се поиска импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, ако наруши конституцията, започна разговора Яне Янев в студиото „На светло” с Люба Кулезич по Нова телевизия.

От РЗС знаем, че ченгиджийницата в България се активира всеки път, когато приближат изборите. Пускат се едни и същи сценарии, с различни декори, каза лидерът на РЗС.

Яне Янев предрече, че като дойдат изборите БСП ще са първите, които ще викнат „изборите са подменени”. Те в момента не се занимават с предизборна кампания, тях ги няма по страната, някъде по землянките са и се занимават с конспирация, предупреди Янев.

Това не са автентични документи от сега, когато е в управлението Станимир Флоров, коментира Янев документите срещу шефа на ГДБОП. Прави ми неприятно впечатление, че Богомил Бонев всеки път се включва в подобни ситуцации, изпълняващ поръчки на олигарха, за който работи – Георги Гергов, каза Янев.

Самият Янев не познава лично Флоров, призна той, но отстраняването му от длъжност си личи, че е изпълнение на бърза поръчка.

Гуруто на Плевнелиев е Иво Прокопиев, той сам го призна в ефира на Нова телевизия. Много е ясно всичко. Самият Плевнелиев не взема сам решения. За разлика от Флоров, Плевнелиев го познавам отдавна - когато беше бизнесмен и се занимаваше със строителство, каза Янев. Плевнелиев никога не е и мечтал да бъде президент. В опитите си да се еманципира, той се хвърли в най-ченгиджийските среди, смята Яне Янев.

Занимаваше се със строителство, представяше 2 немски компании, работеше с много политици, но трябва да е останал особено благодарен на СДС, Иван Костов, Надежда Нейнски. Каквото имам ще кажа след изборите. Юни ще проведем курс по конституционно право. Понеже президентът обеща такъв урок на РЗС, и не го получихме, ние ще преподадем урок по импийчмънт, заяви Янев.

Има страни, които се водят бели офшорни сектори. Българи има навсякъде – и в белите, и в сивите и в черните офшорни зони. Информацията, с която аз разполагам, е от информатор от чужда развита демократична държава. Янев обясни, че по-светлите офшорни зони се наричат така, защото там съществуват една идея по-ясни правила и закони, за разлика от черните.

Един крупен и едър банкер се изживява по българските медии, като бонвиван, недостижим, свързан е с бивш премиер. В този списък е и дъщерята на експремиера. Този топ банкер е офшорен собственик, заяви Янев. Не сте сигурен или ви е страх да назовете конкретни имена, попита го нервно Кулезич.

Екскметът на Варна Кирил Йорданов също е в списъка и то на черните офшорни списъци, убеден е Янев. Лидерът на РЗС назова и името на Елена Вълчева, собственик и управител на пиар агенция.  

Има имена и на политици – които са представени чрез подставени лица с типичната им селска хитрост са разпределили финансите си между много хора, заяви Янев. И назова такъв пример – бившият президент Георги Първанов. Той има доста подставени лица в черните офшорни зони, се позова Янев на документите, с които разполага. Едно от тях е Весела Кюлева, вдовицата на убития през 2005 банкер Емил Кюлев. Друго подставено лице на Първанов е прословутият Георги Гергов, заяви още Янев.

За едно от имената Яне Янев е занесал папките на Сотир Цацаров. Според този сигнал от България са откраднати 90 млн. от износ на ток. В дъното на схемата стои Красимир Георгиев-Фронтиер, а негов чадър е бил Румен Овчаров, каза Яне Янев.

Вярно ли е, че в списъка има име и на български социолог? Да, отвърна категорично Янев – най-богатият социолог, с ярко червено лице е, и ясно изразен социалистически профил. В съдружие е с друг много темпераментен социолог, който маха много с ръце като говори, обрисува образа му Янев, но отказа да назове точното име.

Веднага след гостуването на Янев в студиото на Люба Кулезич се включи по телефона Георги Първанов. Той беше категоричен, че казаното е долна лъжа и не за първи път Янев си позволява подобни гнусни инсинуации. Първанов се закани, че ще го съди. Не може така да се лъже, дори и предизборно, трябва да се лъже с мярка, бяха думите на експрезидента.

Ако не се научим да различаваме лъжите, преходът ще продължи до безкрай, заяви Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 6604 |19.04.2013 Станимир Флоров е отстранен от министър Първанова . 32| 5007 |15.04.2013 Янев: Кажете кои са подслушваните? . 21| 5671 |11.04.2013 Я. Янев: Социолозите се карат като цигани при изневяра . 50| 4778 |11.04.2013 Първанов в Москва, търси общи дати за честване с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads