Реклама / Ads
5| 3942 |08.06.2023 НОВИНИ

Сарафов пред ВСС: Разговор между мен и Гешев бе пуснат в трибуквена медия, Има още 150 записа

.
Източник: стопкадър
Иван Гешев ми каза, че разполага със 150 записа на магистрати и политици. Това разказа заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов пред Висшия съдебен съвет.
 

В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се е държал първо приятелски, а след това войнствено със своя заместник и шеф на следствието Борислав Сарафов. На него се гледа освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. То е по искането на четирима членове на съвета за махането му заради фразата "политическия боклук", изречена на брифинг на 15 май.

 

Около 8,20 ч на 15 май Сарафов получил есемес в чат група на зам. главните прокурори, че в 9 часа трябва да е на оперативка. Всеки седна, където главният прокурор каза, обясни Сарафов. И посочи, че Гешев пуснал запис с разговор с члена на ВСС Йордан Стоев. Казал, че сам го направил и имал още 150 такива. Сарафов издържал само 3-4 минути и излязъл. Усетил неприязън, която главният прокурор имал към него. Не забелязал други промени в настроението му.

 

На 14 май имали разговор по телефона. "В една трибуквена медия беше пуснат. След това ме изключиха от чат групата", каза Сарафов. Обясни, че в разговора си говорили, че били "похарчени". В неделя останал с впечатления, че са в нормални и приятелски отношения. На следващия ден вече Гешев се държал "войнствено и агресивно" със Сарафов. 

 

Сарафов разказа и за присъствието на израелския експерт на мястото на атентата срещу Гешев. Обясни, че главният прокурор му се обадил. Казал, че Ясен Тодоров ще доведе израелски експерт, който трябвало да бъде пуснат. Затова и в изпълнение на заповедта на Гешев израелският експерт бил допуснат близо до мястото, каза Сарафов. С него имало и преводач.

 

Говорил със служителите от СОБТ. Мъжът гледал от разстояние около 8 до 10 метра. Сарафов бе категоричен, че мъжът не е имал достъп до веществените доказателства. Мъжът стоял около 20 минути. Сарафов посочи, че възприел искането за допускането на експерта и като нареждане, и като молба. Бе категоричен, че мъжът нямало как да попречи на следствените действия.

 

С 19 гласа ”за” членовете на Висшия съдебен съвет решиха да изслушат заместник-директора на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

 

Изслушването на шефът на Следствието и зам.-главен прокурор - Борислав Боби Сарафов бе прието с 11 гласа "за" и 8 "против".

 

Двамата изясняваха емоционалното състояние на Иван Гешев във връзка с направения опит за атентат срещу него, както и в деня, в който е получил заплашителното писмо от "Мечо Пух".

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2689 |08.06.2023 Симеон Ставрев и Борис Бонев предлагат въвеждане на първите довеждащи до метрото автобусни линии . 2| 2898 |08.06.2023 Министър-председателят акад. Николай Денков назначи нов зам.-образователен министър . 2| 2688 |08.06.2023 Процедурата по първото искане за предсрочно освобождаване на Гешев бе прекратена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads