Реклама / Ads
4| 3280 |16.05.2023 НОВИНИ

Ясен Тодоров: Подавам оставка, ако експертизата покаже, че е нямало взрив срещу Гешев

.
Ясен Тодоров
”Медийните ми изяви на 2 и 3 май са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и самия Борислав Сарафов, като даже той заяви на останалите зам.-директори и говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите”. Това заяви в ”Денят започва” зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.
 

Той заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.


"Израелският специалист, който беше на местопроизшестието за кратко време, изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект".


Той не коментира подробности около разследването, но заяви, че на всички е пределно ясно, че главният прокурор е бил сам в автомобила. Тодоров потвърди, че той е завел израелския специалист до мястото на взрива и подчерта, че експертът сам е предложил съдействие.


Ясен Тодоров показа съобщението, което Борислав Сарафов е изпратил до колегите си в деня на инцидента. От него става ясно, че чуждестранният експерт е ръководител на антитерористичното звено на Израел.


"Бих отишъл с най-голямо удоволствие на изслушване в парламента, но само при положение, че това стане при закрити врата и без телефони, които записват", каза зам.-директорът на НСлС.


Тодоров не знае в националното следствие да има разследвания срещу Бойко Борисов, но коментира, че има такива срещу други народни представители.

 

"Ясно е на чия страна съм - с пълното съзнание, че това може да ми доведе усложенния в живота, не мога в името на някакъв комфорт да си мълча, защото искам да мога да гледам хората в очите (...) В петък, 5 май ние се разделихме като екип и приятели. Аз съм бил изключително лоялен към директора на националното следствие", каза Ясен Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2764 |15.05.2023 Ясен Тодоров видя опит за преврат в прокуратурата в поведението на Сарафов . 16| 3300 |12.05.2023 Официално: Сарафов поиска от ВСС да отстрани Ясен Тодоров от поста заместник-директор на НСлС . 4| 2859 |11.05.2023 Владимир Тодоров: Липсва политическа воля у нас да се спрат злополуките по пътищата . 24| 5183 |10.05.2023 Сарафов поиска ВСС да освободи заместника му Ясен Тодоров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads