Реклама / Ads
3| 6085 |07.05.2023 НОВИНИ

Крум Зарков: Седем дни по-късно знам за взрива срещу Гешев по-малко отколкото седем минути след инцидента

.
Източник: стопкадър, bTV
Седем дни по-късно знам за взрива по-малко отколкото седем минути след инцидента. Фактът, че става по-объркано, е тревожен. Обадих се на главния прокурор веднага, след като разбрах, за да го питам съвсем човешки дали е добре.
 

Очаквам като всички други, следствените органи да кажат кой е виновен, какво се е случило. Това каза в "Защо, г-н министър" по Би Ти Ви правосъдният министър Крум Зарков.  

 

"Сега сме в следната ситуация. Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на атентат, сега целият свят чака да види какво ще се случи", добави той. 

 

Министърът обясни, че използва думата атентат. "Много е важно да разберем атентат ли е, срещу кого е, как и колкото може по-бързо", каза още Крум Зарков. 

 

"Предлагам да оставим жената и децата настрани, те не са били в колата. Не ми прозвучаха добре думите на Борислав Сарафов както и останалите разминавания", каза още министърът.

 

Той призова шефът на следствието Борислав Сарафов и другите говорители по темата да спрат с разнопосочното говорене. И добави: Да видим колко време им трябва да го оповестят така че отговорните да бъдат наказани.

 

Зарков поясни, че не е обсъждал с вътрешния министър казаното от него. На съвещанието при премиера е видял висока степен на координация. 

 

Още не му било ясно защо трябва да се позоваваме на израелския експерт. "Въпросът е защо всички автомобили, с които се возят държавните ни глави не са с такава степен на защита", попита Зарков.

 

Автомобилът и семейството не бива да бъдат в центъра на дебатите, в центъра на дебатите трябва да бъде кой и защо е поставил взрива, заключи той.

  Над държавността се посяга освен с бомби и с атентати с думи, каза още Зарков. Той повтори, че въпросът за механизма за контрол на главния прокурор е ключов въпрос от 2009 г. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2759 |04.05.2023 Министър Зарков: За българско гражданство няма нужда от посредници . 1| 2867 |30.04.2023 Министър Зарков: Дебатът за домашното насилие се замърсява от други удобни въпроси . 0| 2566 |25.04.2023 Кървав атентат срещу полицейски участък в Пакистан. Най-малко седем са убити, а десетки ранени . 6| 3875 |17.04.2023 Министър Зарков: Вярвам, че 49-ото НС ще приеме законопроекта за разследване на главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads