Реклама / Ads
0| 5083 |23.09.2020 НОВИНИ

Ясни са новите шампиони на България в планинското колоездене за 2020

.
Изабела Янкова и Стивиан Гатев завоюваха призовите места в Пампорово – Мечи чал през уикенда
 

На 19-20 септември под връх Мечи чал се проведе едно от най-важните и очаквани събития в календара на планинското колоездене, а именно Държавният Личен и Отборен Шампионат по спускане за 2020 година.

Близо 100 участника от всички краища на България, премериха сили в оспорваната надпревара за националните титли и за точките от 3-ти кръг на Виваком Даунхил Сериите. Състезанието се проведе по най-дългото трасе за спускане от състезателния календар, което с 3500 метровата си дължина и множество интересни елементи, успя да изпита уменията на всички участници.

 

Поради липсата на валежи през последния месец състезателното трасе бе много сухо и прашно, което допълнително затрудни участниците. Въпреки това те показаха отлични умения и събитието премина без сериозни травми и инциденти.

 

Най-добро време във финалното си спускане успя да постигне представителя на от отбора „Хоталич“ от град Севлиево -  Стивиан Гатев, които премина по трасето за 4:26.13 мин., което му отреди 1 място в категорията на мъже Елит. На второ и трето място след него останаха Румен Белезирев от „Гравити“ и Валентин Тенев от клуб „Виво“

 

При дамите цялата стълбичка бе окупирана от представителки на отбора „Райдърс Юнайтед“, а най-доброто време от 5:03.79 в женската категория успя да постигне Изабела Янкова. Втора и трета след нея останаха Деница Тошева и Венета Захариева.

 

При юношите между 15-16 години конкуренцията бе много голяма, а най-добро време от 4:45.23 успя да постигне петричанинът Димитър Мазнейков, отново представител на отбора на „ Райдърс Юнайтед“. След него се класираха Марио Малев от „Гравити“  и Велин Дойчев от „Ендуро уориърс“.

 

При младежите до 18 години най-бърз с време 4:54.70 бе Михаил Георгиев от „Байк Монополи“ град Ботевград, следван от Виктор Колев от „Райдърс Юнайтед“ и Пламен Тотев от „Хоталич“.

При мъжете над 30 години първи се класира Росен Ковачев, следван от Филип Станев и Милан Димов.

В отборното класиране първенец стана отборът на „Райдърс Юнайтед“, втори се класираха „Хоталич“, а на трето място останаха „Гравити“. Победителите в шампионата получиха точки за държавния ранглист, които бяха определящи при избора на Националния отбор, който ще представлява България в Световния шампионат по спускане от 5 до 11  октомври в Леоганг, Австрия и ще включи в състава си Стивиан Гатев, Валентин Тенев, Пламен Тотев, Михаил Георгиев и Виктор Колев. 

През цялото лято в Пампорово се проведоха още множество интересни събития, като  мотото на Лято 2020 бе „Движи се, дишай, споделяй!“, с основаната цел да се накарат повече хора да се движат и спортуват на чист въздух на открито в планината.

 

От Пампорово АД обявиха, че летния сезон ще продължи до 5-ти октомври, като дотогава лифтовете и основните атракциони и хотели в курорта ще продължат да работят без почивен ден. След тази дата ще се премине в „Сезон Есен“, за който съвсем скоро ще може да се получи допълнителна информация на www.pamporovo.me

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4662 |23.09.2020 109 са новите случаи на COVID-19 у нас . 3| 4900 |21.09.2020 44 са новите заразени с коронавирус . 2| 4980 |18.09.2020 154 са новите случаи на коронавирус в страната . 7| 5787 |16.09.2020 АЕЖ: МВР да обясни защо привика журналист на разпит след запитване за полицейско насилие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads