Реклама / Ads
1| 8557 |04.07.2018 НОВИНИ

Явор Джиджев за Фрог: Алексей Петров ми иска 8 млн. лв.

.
Алексей Петров Източник: БГНЕС
Алексей Петров се опитва да вземе 8 млн. и 362 хил. лв. от своя бивш съдружник Явор Джиджев, който бе оправдан заедно с Петров по делото за пране на пари. През миналата 2017 година той му е поискал 4 офиса като подарък, след като не ги е получил му е завел дело, разказва пред Фрогнюз Явор Джиджев.
 

Ето разказа на Явор Джиджев: 

 

След като приключи делото за пране на пари, изведнъж се оказа, че аз съм ответник по току-що заведеното дело от страна на „Лев корпорация” АД спрямо мен и моя колега Теодор Дечев. „Лев корпорация” АД иска от нас пари. Частичният иск в момента е за 100 000 лв. Цялата сума, за която има претенции корпорацията, е за 8 млн. и 362 хил. лв., която вероятно ще е предмет на следващи искове. Смятам, че молбата е на Алексей Петров, който има позициите да влияе на ръководството на „Лев корпорация” АД.

 

С Алексей Петров сме имали общ бизнес, който е приключил на етап на реализация на сделките по продажбата на телекомуникационите активи на оператора ЕСТНЕТ. Той е получил своите комисионни възнаграждения веднъж по продажбата на 135 000 телевизионни и интернет абонати на Близу и втори път на 25 000 абонати на Евроком кабел. 

 

По време на делото за пране на пари адвокатите на Алексей Петров заявиха, че техният клиент е издействал от дружество „Лев корпорация” АД да бъде предоставен имот, който да послужи за ипотека като гаранция по кредит, отпуснат от Сибанк на Дженерал лизинг – дружество, което участва в закупуването на кабелни мрежи и което е на другия „октопод” Николай Велков. Алексей Петров е получил комисионните тъкмо за това. С това си действие той е доказал, че е извършил съществена работа по сделката на ЕСТНЕТ, като е осигурил гаранцията във вид на ипотеката от страна на „Лев корпорация” в полза на кредитиращата банка, за да отпусне банката парите, с които да се закупуват кабелни мрежи. Петров допълнително е съдействал чрез позицията си в застрахователна компания „Лев инс” тази кредитна сделка да бъде застрахована в случай на невръщане на кредита.

 

Съдът призна, че Петров има принос за извършване на сделките за закупуване на кабелни мрежи и препродажбата им на чуждестранни инвеститори. За своето съдействие той е получил хонорари от дружествата, ръководени от мен и Теодор Дечев.

 

Данъчните не признаха хонорарите на Петров за разход на тези дружества и те бяха обложени с данък. Петров също беше принуден от данъчните да плати ДДС върху хонорарите си. Вероятно затова той сега има претенции към мен и моя колега на стойност 8 млн. 362 хил. лв., обяснява Явор Джиджев. 

 

Ето и коментара на адв. Стойчо Гергьовски:

 

"Считаме, че предявеният от „Лев Корпорация“ АД иск с правно основание чл. 240а от Търговския закон против нашия клиент г-н Явор Джиджев е ИЗЦЯЛО НЕОСНОВАТЕЛЕН. Считаме, че в действията на г-н Джиджев, извършени в качеството му на член на Съвета на директорите на „ЕСТ“ АД и на Изпълнителен директор на същото дружество, ЛИПСВА каквото и да било ПРОТИВОПРАВНО ПОВЕДЕНИЕ, както и че ЛИПСВА настъпила за дружеството ВРЕДА, в следствие на осъществяваните от него управление и представителството на „ЕСТ“ АД. Нещо повече. Считаме, че оспорените от ищеца решения на Съвета на директорите на „ЕСТ“ АД, както и оспорените от ищеца правни сделки са законосъобразни, правно и икономически обосновани, и са взети изключително в защита интересите на самото дружество, тъй като чрез тях са предотвратени евентуални съдебни процеси от реални кредитори на „ЕСТ“ АД, които биха могли да доведат до крайно неблагоприятни правни последици за дружеството.

 

Подробни правни аргументи в подкрепа на нашето становище за неоснователността на този иск сме изложили в депозирания по делото в съда Писмен отговор на исковата молба, с който сме представили и множество писмени доказателства, на които се основават нашите аргументи.

 

Разбира се, последната дума дали коментираният иск е основателен или не има съда. Ние вярваме, че ще имаме коректно и безпристрастно производство по делото, в което съдът ще постанови правилно (по смисъла на ГПК) решение".

 

Ето писмото от "Лев корпорация".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8563 |04.07.2018 Предприемач пред Фрог: Уведомих посолствата на ЕС и САЩ, че у нас се закриля сивия бизнес . 4| 6070 |03.07.2018 Първо във Фрог: 4 г. затвор за общински съветник от ДПС в Плевен, карал човек да яде жива риба . 8| 8773 |03.07.2018 Само във Фрог: Писанчовото от ДАНС-Плевен напира за пенсия след интерес на прокуратурата към работата му . 4| 6510 |02.07.2018 Първо във Фрог: ГДБОП си купува лимузина за 100 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads