Реклама / Ads
21| 17461 |06.02.2023 ГЛАСЪТ

Идват българските комит(ц)и: След Гоце ще се изтрепем патреотично и за Крали Марко

.
Търси се... Източник: Ютуб
Крайно време е да се изпокараме със съседите и за Крали Марко. Чий е този юнак в крайна сметка? Българин, сърбин, македонец? Ето ви тема за предизборен дебат. Патреотите дремят, вместо да се хвърлят в люта историческо-политическа битка за Марко Кралевити… Щото нали, той може да е сърбин, но искал да е българин, но е и последният македонски крал… Кавга за чудо и приказ ще стане.
 

Да знаете: България е над всичко и всички. България е била велика империя! Българите идват от Иран и сме по-древен народ от шумерите. Не, не, май идваме от Южен Сибир и Северна Монголия. Траките са по-древни от древните гърци. Троянската война е тракийска. Древни гърци реално не е имало, били са траки. За нашите националисти гърците са гадни византийци. Мразят турците, защото… ясно защо – трябва да бъдат мразени за онези 500 години. Сърбите са гадняри, които все ни забиват нож в гърба. Румънците, тези мамалигари, посегнаха на Добруджа, мамицата им. НАТО са мръсници, които виждат България като военна база. ЕС са гадове – обещаваха мед и масло, а сме на опашката по всичко. Американците пък искат да обезлюдят България и да си я превърнат в техен щат. Украинските бежанци са нахални, харчат наши пари и карат джипове. Скопие води антибългарска политика, македонците, тия скапаняци, ни мразят заради Самуил и Гоце.

 

Освен това всички врагове на България са против Путин, мамка им! Те знаят ли кой ни освободил, бе?! Таман два пъти!

 

Бъл-га-ри, ю-на-ци! Хоро в реката. Хоро в рилско езеро. Всички български националисти са Левски и Ботев, нищо по-малко. Татуировки. Гледат лошо. Накичени по празници с калпаци, обути в потури и запасали пищови и саби. Страхотия. Съседите треперят, зъбите им тракат от страх: Бягайте, че идват ония страшните български комици. Пардон - комити... Всъщност комплексари.

 

Философията на домораслите националисти е да мразят. Те мразят всичко и всички. Дори когато хвалят български епизоди от историята, те мразят другите, които говорят за тях - от ревност.

Понякога изпадат в раздвоение на личността. Например срещу ЕС крещят евродепутати патриоти, които си живеят царски със заплати в евро. Но иначе еврото щяло да ни зароби. Милите "роби"...

 

Искат да излезем от Евросъюза, но не казват къде да влезем. в мечтания от Путин "руски мир", който не съществува? В Евразия? Каде е това?

 

Настояват да не даваме оръжие и военна техника на Украйна, но постоянно искат да се помага на нас. Скъпи били самолетите, но и съветските танкове не си ги даваме, нищо, че не могат да излязат от казармите на собствен ход… Освен няколко, които да участват в паради.

Националист в България е професия. Колкото по-креслив и бабаит си, толкова по-добре платен. И толкова по-голям мачо.

 

Съществуват поне десет националистически партии, наричащи се „патриоти“. Сякаш само те обичат България. Положението обаче е "много вожд, малко индианец". Все са войводи, а четници нямааа...

 

Северна Македония е дежурна тема за вдигане на шум. Гоце Делчев е превърнат в чалга хит. Всички „патреоти“ са политчалгари. Без скандали и присъствието им в тв студиата ще бъдат забравени след два дни. И няма да липсват на никого, освен на себе си.

 

151-а годишнина от рождението на Гоце Делчев бе за националистите прекрасен старт на предизборната кампания. Голям вой за репресивни мерки по границата, спрени българи, отиващи в Скопие, за да почетат големия революционер. Сетили се. Години наред същите тези хора нито бяха чували, нито са напирали да пътуват до паметника в столицата на Северна Македония. Който уважава Гоце и това, което е направил за свободата на македонци и българи, намира начин да го почете и у нас. Знаят се къде са неговите паметници. Знае се и лобното място. Но сега е удобно да се ръсят клишета и да се издигат кухи лозунги, защото идват избори.

 

Всичкото "патреот" се натиска за парламента. Битката е жестока и междуособна. „Възраждане“ води на останалите поне с две гърди. ВМРО не може да отлепи от дъното, но е с големи претенции. „Атака“ е в реанимацията. Формацията на Валери Симеонов е забравена, както е забравен и самият той. В същото положение е и Марешки. Дори да се обединят под някакъв предизборен слоган, състоянието им е несъвместимо с политическия живот. Костадинов също е пътник, но в момента е шлагер и живее с чувството за безсмъртие. Това е присъщо за водачите от национал-патриотичния сектор. Но си остават чалга хит: Чака-рака анти НАТО, чака-рака – да живее СССР, чака-рака копейки ни дай…  Ще мине като варицела (дребна шарка): неприятна, но се лекува успешно.

 

Явор Божанков неотдавна забеляза/предупреди, че "Лявото в последно време заприличва на лош двойник на "Възраждане". Но е вярно и обратното, защото всичко изкривено националистическо идва от БКП, под знамето на патриотизма. Както и Борисов и неговият ГЕРБ, разбира се. И не само...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12034 |24.01.2023 Имената на българските клубове в Северна Македония са 100% провокация! Защо се правим на ударени? . 10| 6694 |28.12.2022 За едни „черен списък“, за други – черен хайвер. Така Кремъл разделя българските журналисти . 17| 13123 |19.12.2022 Кичка не е Риана, Борисов не е Меси. Кой дърпа конците на българските политици? . 32| 12704 |10.10.2022 Дали ГРУ не гръмна Кримския мост? Българските медийни папагали обаче цитират само Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads