Реклама / Ads
0| 7799 |08.06.2022 ГЛАСЪТ

Танкове, а не тирове на жълтите павета: Не подритвайте армията

.
А ако това стане, но не на парад?
Русия иска да превърне България в православен Афганистан. Думите са на архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир „Св. Козма и Дамян“. Каза ги неотдавна по повод заплахи на руски висши политици към България. Много хора у нас обаче се направиха на разсеяни – неща казал някакъв поп… Истината е, че за част от политиците ни, дори в управлението, е голяма радост заканата на онзи идиот от Роскосмос Рогозин Москва да ни удари с ядрени ракети.
 

А че Кремъл е настроен агресивно – всеки го вижда. Затова не е случайно изказването от вчера на германския канцлер Шолц, че ще се увеличи многократно присъствието на натовски части в Естония, Литва и Латвия.

 

Всеки ден научаваме сводката за това как украинците се бият за всеки метър своя земя срещу руските окупатори. Но нито за миг не се замисляме, какво ще стане с нас, ако онзи, откъснал се от реалността човек в Кремъл, реши да ни наказва за нещо си. Кой ще защитава Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, селата и нивите ни? Ще чакаме да дойдат натовските войски, както навремето трябваше да чакаме Варшавския договор да дойде да ни спасява от Турция и Гърция? Това е тъжно.

 

Казвам всичко това, защото става ясно, че в предложения актуализиран бюджет никой не е помислил за армията. Няма предвидени пари за модернизация на Сухопътните войски, нито се споменава за повишаване на заплатите на военните. Пилотите ни ще летят със старите съветски машини, бойците ни ще лъскат старите съветски калашници. И докога тази мизерия и унижение?
Докато ръководството на МО и на армията козируват на всеки политик, докопал се до властта.

 

Един ден на военните ще им писне и наистина ще изкарат танковете – колкото са останали. При това с истински мотиви, а не с воплите на превозвачи, пътищари, полицаи, надзиратели и пр. Фуражките сами са си виновни, защото са се оставили да ги ползват единствено като елемент от празнични зари и посрещане на чужди гости.
Милиарди се теглят за запушване на дупките в разбитата от ГЕРБ и шайката на Борисов държава. Армията също е жертва на тоталния грабеж, но си трае в казармите.

 

Един ден това може да ни струва скъпо и прескъпо. Със сълзи и кръв ще плащаме това безхаберие.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 21064 |06.06.2022 Да мрат: Какво е затворен и отворен казус, според Нинова и Рогозин . 0| 9329 |02.06.2022 Вдигнете ръчички с листчета и тропайте с крачета. Куче чете ли? . 0| 23267 |02.06.2022 Не ви вяр-вам! Семка сте от поругалите Ботев вагабонтина, Левски и останалите . 0| 31970 |01.06.2022 Когато яде кюфтета от Борисов мълчеше, а сега реве и плаши с протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads