Реклама / Ads
0| 9328 |02.06.2022 ГЛАСЪТ

Вдигнете ръчички с листчета и тропайте с крачета. Куче чете ли?

.
Питомците на Борисов в акция...
Станахме свидетели на нещо изключително рядко: български политик се извини за своя постъпка. Направи го вице-премиерът Калина Константинова от трибуната на Народното събрание, обръщайки се към българските и украинските граждани, които смята, че е засегнала със свое изказване отпреди два дни. Тя наистина сбърка, но е добре, че намери сили да признае.
 

„Преди доста години поетът Лермонтов е казал: „Да се извиниш е важно. Още по-важно е да те разберат“. Колко подходящо за днешните обитатели на политическата сцена у нас.

 

Дали Константинова бе разбрана се видя от вдигнатите листове с надпис „Оставка“ от депутатите на ГЕРБ. Дотам се простират възможностите им. Семпъл живот: минава в изпълнение на разпорежданията на Старшия.

Управляваха десетина години и нанесоха на страната и гражданите щети, сравними с тези, които нанася руската агресия в Украйна. То не бе крадене, не бе лъгане и лицемерие, непознати в историята. Извинението е чуждо за техните морал и съвест, ако прецените, че тези категории въобще са приложими за тях.

 

Чекмеджета с пачки и кюлчета, потънали десетки милиарди, най-бедна държава в ЕС, най-лошо здравеопазване като организация, мизерни пенсии и заплати, най-скапани пътища и магистрали... Не чакайте извинение от тях. Техният критерий за поведение е зададеният от биг боса от Банкя - алчност и пак алчност.

 

Това прави голямата разлика между тях и всички останали, които искат и се опитват да променят престъпното статукво, макар и с криви стъпки и непредизвикани грешки. Все още смятам че има хора в ГЕРБ, които разбират това и се срамуват. Но не проумявам защо все още са там. Толкова ли е лесно да се опозориш?

 

Хайде пак: Вдигнете листовете, тропайте с крачета!...

Досадно и лишено от елементарна оригиналност. Важното е Баце да е доволен - каква висша цел в живота. Като за... питомци, чакащи пържолка.

 

Дали са чели за кучето на Павлов?

 

Куче чете ли? - попитал един…

 

Димитър Колев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 23267 |02.06.2022 Не ви вяр-вам! Семка сте от поругалите Ботев вагабонтина, Левски и останалите . 0| 31970 |01.06.2022 Когато яде кюфтета от Борисов мълчеше, а сега реве и плаши с протести . 0| 9875 |31.05.2022 Министър ”просто Наско”, ще ви обясня къде е проблемът . 0| 58527 |30.05.2022 Борисовата корупция: Американски доклад с колосални разкрития за потънали милиарди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads