Реклама / Ads
0| 31969 |01.06.2022 ГЛАСЪТ

Когато яде кюфтета от Борисов мълчеше, а сега реве и плаши с протести

.
Борисов и Домусчиев са в настроение... Източник: БГНЕС
Богаташът Кирил Домусчиев заплашва правителството с протест на работодателите. Бре, че страшно. Мотивът е, че премиерът и министрите не изпълнявали поетите ангажименти. Звучи логично, но всъщност е голяма наглост.
 

Ще поясня.

 

Сегашното правителство функционира от 13 декември 2021 година. Това са малко повече от пет месец. Два месеца след началото на мандата руските войки нахлуха в Украйна и започна кръвопролитна война. България се оказа косвена жертва. Путин не изпълни поетия ангажимент, че няма да напада суверенната държава, но това явно не касае Домусчиев. Той се интересува какво става у нас.

 

А става следното: новите договориха газ, който да замести руския, защото Москва отсвири договора със София. Като наказание. Кабинетът довършва екстремно диверсификационната връзка с Гърция, която скъпият на кириловото сърце Борисов не завърши десетина години. Също така приехме десетки хиляди бежанци от воюваща за свободата си Украйна. Компенсира се инфлацията – може би не на 100% успешно, но се работи по проблема. Законодателно се закриват бухалките на Борисов и мафията – специализираните прокуратура и съд. Задават се промени в другата бухалка – КПКОНПИ. Главният бухалкаджия Иван Гешев е под напрежение – той знае защо, скоро ще знаят всички. Преговаря се с пътни компании, транспортния бранш, търсят се варианти за попълване на запасите с жито, водят се преговори с ЕС за петрола и т.н.

 

И други такива „дреболии“.

 

Домусчиев (наричан от някои „Гелосания“, който прякор няма да използвам по естетически причини) е начело на работодателската КРИБА от 2014 година. Само месеци след като е избран се случи друго епично събитие: тогавашният премиер Бойко Борисов откри в Разград трибуна на стадиона на „Лудогорец“, собственост на Киро, която носи името на румънския футболист Козмин Моци. Грандиозно събитие, което струва на данъкоплатците 5 милиона...

 

По същото време стана ясно, че съсед на Домусчиев в притежавания от него ултра луксозен комплекс „Есте Хоум енд Спа“ е не кой да е, а самият финансов министър Владислав Горанов. Същият, който отпусна по разпореждане на Борисов въпросните милиони. Горанов живее там безплатно, но това е друга тема, а и Киро не е недоволен от това. Други десетки милиони отидоха за ремонти на стадиони в Пловдив, които ремонти още не са завършили. Но милионите ги няма.

 

Милиарди се губят покрай строителството на АМ "Хемус", съмнителни ремонти на язовири и жп линии...

 

Сещам се и за едни питания на служебния министър Христо Алексиев за това как при придобиването на концесията на порт Бургас от Домусчиев държавата е била ощетена с 27 млн лева и как един стратегичски обект е взет на концесия за 47 години на цената на един апартамент. Но да не издребняваме.

 

През всичките тези години Домусчиев и КРИБ не се възмутиха нито веднъж от пладнешкия грабеж, на който правителствата на ГЕРБ и Борисов подложиха България. Нито веднъж не се възмути от това, че сме първи по корупция в ЕС и последни по всички показатели определящи стандарта на живот. Нещо повече, бизнесменът, според някои твърдения, е поддържал топли отношения не само с Борисов, но и с хора от неговия най-близък кръг. Може би става дума за чиста мъжка дружба, но може и някаква полза да е имало.

 

На петия месец от управлението на сегашния кабинет обаче, Домусчиев е недоволен и се заканва да вдига протести. Що така? Отборът му е шампион, продаде Нова тв, бизнесът му процъвтява, във "Форбс" пише, че е сред най-богатите българи, жена му си купва готини коли - какво му трябва още? А може би приятелят Борисов му нашепва разни неща? Може би...

 

Богатството поражда скъперничество и арогантност, - учи Еврипид. Вярвате ли на древния поет и драматург?

 

Преди дни във Фрог нюз публикувахме информация за разкрития на колосална корупция в България в нов американски доклад. Освен случаи на такава в кръга на Борисов, се съдържа и информация за съмнителни и престъпни връзки на властта с олигарси. Не знаем дали Домусчиев фигурира там, но той със сигурност е наясно. Но ако е изкарал милионите си с пот на челото - няма защо да се притеснява. Ако.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 58527 |30.05.2022 Борисовата корупция: Американски доклад с колосални разкрития за потънали милиарди . 0| 10061 |22.05.2022 Въпроси за “мокри поръчки” или имитира ли Кирил Петков предшественика си Борисов? . 0| 45175 |20.05.2022 Д. Горелов: Къде бяха българите, когато воювахме при Шипка и Плевен? А, да, посрещаха ни с горещи сърца . 0| 29770 |18.05.2022 Скъпи протестиращи, корупцията на Борисов ви докара в това положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads