Реклама / Ads
0| 4164 |09.05.2022 НОВИНИ

Игор Айдман: Безсмислената експанзия на Путин ще приключи със смъртта на Русия и „нейния луд фюрер“

.
Владимир Путин
Путин ученически повтаря архаичната и безнадеждна логика извън реалността на Хитлер, който започна Втората световна война, защото вярваше: Германия трябва да върне земите, загубени по силата на Версайския договор и по този начин да обедини „германския свят“, а германците трябва да получат допълнително „жилищно пространство“, за да процъфтяват, тоест територия.
 

Това пише в свой анализ за „Главред“ Игор Айдман,  социолог и публицист, автор на „Системата на Путин“.

 

Същите цели има и Путин. Единствено мястото на Версайския договор в неговите разсъждения е заето от разпадането на СССР.

 

Още по времето на Хитлер беше ясно, че нарастването на територията на държавата изобщо не води до нейния просперитет, че не територията оцветява хората, а хората са територията, че териториалните заграбвания не са просто престъпни, но безсмислени.

 

Германия се превърна в просперираща държава след масови териториални загуби, германският свят се сви до исторически минимум и едва след това стана успешен и самодостатъчен.

 

„Приключението“ на Хитлер беше не само най-голямото престъпление, но и най-голямата глупост. Времената на безкрайно разширяващи се империи отдавна са отминали. Британците (предимно мирно) и французите (след няколко войни) се отказаха от своите империи и според сегашното им общо мнение от това само са спечелили.

 

Само умните хора обаче се учат от грешките на другите, а Путин радостно скочи на греблото на Хитлер. Повтори всички глупости на фюрера. Той започна същата безсмислена териториална експанзия, безкрайна война за завземане на територии.

 

Това може да завърши само по същия начин – сблъсък с голяма международна коалиция, поражение и смърт на подимперията и нейния луд фюрер.

 

Превод и редакция: Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3284 |02.05.2022 Григор Димитров отново е сред 20-те топтенисисти в света . 0| 3721 |30.04.2022 Игор Боцан: Три са версиите за атаките срещу Приднестровието, няма потвърдена информация . 0| 3573 |20.04.2022 Ваня Григорова: Търговците повишават цената с паразитни добавки . 0| 2830 |14.04.2022 Григор тресна световния номер 7 в Монте Карло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads