Реклама / Ads
0| 2965 |03.05.2022 НОВИНИ

Икономов, ПП: Към предложението си за Украйна ще добавим „военно-техническа“ помощ

.
Калоян Икономов Източник: стопкадър, БНТ
На коалиционния съвет довечера от „Продължаваме Промяната” ще коригират предложението си за Украйна като добавят формулировката „военно-техническа” помощ, това обяви пред БНТ заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Калоян Икономов.
 

Коалиционните партньори се събират на коалиционен съвет, на който ще направят пореден опит за постигане на консенсус за предоставянето на военна помощ за Киев преди утре парламента да разгледа въпроса на извънредно заседание.

 

„В идеалния случай всички партии от коалицията ще се обединят около проекторешението. Ясно е, че такъв важен въпрос не може да мине само със санкцията на част от коалицията или народното събрание. Но е важно да се знае, че парламентът не дава оръжие на никого, а мандат на Министерски съвет да реши какво да прави. Затова и отидохме в Киев, за да видим от какво точно се нуждае Зеленски. Това е цивилизационен избор и как ще реагира народното събрание е решение на всеки един народен представител", допълни Икономов.

 

„Тази коалиция опозицията я събаря, откакто сме я създали. Това е малко като един дълъг развод между мъж и жена, в който те от 10 години се развеждат и продължават да са заедно. Между партньорите се подобрява общуването и вече си знаем много по-добре червените линии. Така че, аз не мисля, че госпожа Нинова ще напусне коалицията, защото има много повече неща, които ни свързват, отколкото да ни разделят", продължи той.

 

„Много силно се акцентира върху темата „страх" и определени политически кръгове, и не само такива, се опитват да насадят чувството на страх в обществото - че ако дадем оръжие, видиш ли – влизаме във войната. А това е двоен избор – имаме добро и лошо много ясно формулирани. Защото какви са гаранциите, че Русия утре няма да нападне някой друг и тази война няма да ескалира? За нас е най-добре войната да свърши възможно най-бързо", категоричен беше Калоян Икономов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8542 |03.05.2022 Балабанов: Вместо да е с нас в Украйна, гледам я Нинова по пазарите... . 0| 3120 |03.05.2022 Извънреден коалиционен съвет за военната помощ за Украйна . 0| 16643 |02.05.2022 „Решаващ етап“: Американски генерал прогнозира промени във войната в Украйна . 0| 3426 |02.05.2022 Руски ракети поразиха стратегически мост в Югозападна Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads