Реклама / Ads
6| 5445 |09.10.2022 НОВИНИ

Янев ”сложи тигана”: Как ще се създаде правителство

.
Стефан Янев
”В диалога може да се роди истината и да се роди възможност за създаване на правителство. Това е нашата мисия. Ще участваме във всички възможни разговори. Интересите на гражданите и на бизнеса трябва да бъдат защитени по най-добрия начин... Стигането до коалиционно споразумение е дълъг процес, който ще изчисти въпроси, приоритети, политики. Разговори с всички - да, но коалирането е въпрос на резултат от тези разговори”.
 

Това каза пред БНР лидерът на "Български възход" Стефан Янев и както казват, "сложи тигана", докато рибата още не е хваната.


Той допълни, че въпросът с войната и отношението на България към Украйна е основополагащ за някои политически сили:


"България показа, че е солидарна с позицията на Украйна като жертва в този конфликт, като страна, обект на агресия от друга държава. България е солидарна с ЕС и наложените санкции и помага на Украйна по отношение на бежанците, предлага различни видове помощ. Въпросът с предоставянето на оръжие има различни нюанси. Когато говорим за такава помощ, може да има две страни. В единия случай става въпрос за помощ от българската отбранителна промишленост и тук е крайно време да стане ясно, че България може да помага директно на Украйна. А може да става дума и за помощ от инвентара на българската армия. Това е специфичен въпрос и съм против предоставянето на такъв тип въоръжение, при условие че няма възможност за неговата замяна. Ако има оферта, добре, бих подкрепил".


Той определи като внушение твърденията, че "Български възход" е президентска партия.


"В дългосрочен план имаме нужда от дебат за промяна в Конституцията относно държавното устройство. Но в момента не е времето и мястото да говорим за промяна в Конституцията, при положение че България има нужда да реши система от кризи. Когато имаме спокойствие, тогава можем да пристъпим към дебат за промени в Конституцията. Не е сега моментът... Концентрирането на власт в един център за вземане на решения не е отговор на проблема. Демокрация се лекува с повече демокрация".


Янев посочи два законопроекта, които ще бъдат приоритет в работата на депутатите от "Български възход" - Закона за мълчаливото съгласие и законопроект за промяна на Закона за българското гражданство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5305 |09.10.2022 Съмнения: Как Стефан Янев повтори успеха на партията на Ковачки в Самоков и Бобов дол . 7| 8707 |09.10.2022 Анализатори: Ще има правителство с мандата на ген. Янев . 10| 6198 |07.10.2022 Проф. Даниел Вълчев: Мека форма с мандат на Янев ми се вижда някаква възможност . 3| 57352 |06.10.2022 И Стефан Янев излезе с позиция за изцепката на лидера на ”Възраждане”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads